2016 metų vasarą serbas į tuometinių Lietuvos čempionų gretas atvyko iš savo tėvynės aukščiausioje lygoje žaidusios Belgrado „Rad“ komandos.

Per 19 rungtynių jis sugebėjo pasižymėti 20 kartų ir tapo rezultatyviausiu A lygos futbolininku.

Serbijos, Kinijos, Ispanijos, Kipro, Šveicarijos, Kataro, Indijos, Latvijos, Slovėnijos ir Australijos čempionatuose žaidęs 32-ejų snaiperis viso pelnė daugiau nei 100 įvarčių.

2010–2011 m. Serbijos čempionate jis įmušė 13 įvarčių ir tapo geriausiu „Super Liga“ sezono snaiperiu.

Lietuvoje A. Kaluderovičius pasiekė naują asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą.

„Po to, kai Davidas Ngogas nusprendė baigti futbolininko karjerą, aktyviai ieškojome puolėjo, kuris tiktų mūsų komandos filosofijai. Su Andrija kalbėjomės jau seniai ir laukėme jo atsakymo. Žinoma, vyko derybos ir su dar keliais žaidėjais iš Kroatijos ir Slovėnijos, tačiau Andrija mums buvo tinkamiausias variantas, ir labai džiaugiuosi, kad jis grįžta į Vilnių“, – sakė „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė.

„Andrija turi įgimtą talentą mušti įvarčius, o mums šiuo metu to labiausiai ir reikia. Žinoma, po rungtynių su „Riteriais“ atrodytų, kad puolime veikiame puikiai, bet mūsų komandai tikras puolėjas yra būtinas, ir Andrija tikrai labai tinka mūsų žaidimo braižui“, – pridūrė ekipos strategas Aleksejus Baga.

Rezultatyvus ir efektingas A. Kaluderovičiaus žaidimas prieš ketverius metus sužavėjo ir „Žalgirio“ sirgalius. Tuomet šalies čempionų gerbėjai iš „Pietų IV“ serbą išrinko geriausiu „Žalgirio“ futbolininku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)