Varžovų triuškinimą Galicijos klubas pradėjo jau 14-ą minutę. Po tikslaus Deniso Suarezo aukšto perdavimo iš dešiniojo krašto kamuolį į „Alaves“ vartų tinklą galva pasiuntė gynėjas iš Kolumbijos Jeisonas Murillo.

20-ą minutę šeimininkų persvarą padvigubino 11-os metrų baudinį realizavęs Iago Aspas. Ispanijos rinktinės ir „Celta“ klubo senbuviui tai buvo dešimtasis šio sezono įvartis – dviženklį rezultatyvumo rodiklį Aspas pasiekė jau penktame „La Liga“ sezone iš eilės.

„Alaves“ šansai kovoti dėl pergalės dar labiau subliuško jau po septynių minučių. Kovodamas dėl kamuolio dešinysis svečių komandos gynėjas Martinas Aguirregabiria atvira koja brutaliai smogė varžovų saugui Rafinhai į kirkšnį ir už šį veiksmą prieš savo akis išvydo raudoną kortelę.

Nors po itin šiurkščios varžovo pražangos Rafinha kurį laiką nesikėlė nuo žaliosios vejos, brazilas galiausiai pajėgė tęsti rungtynes ir atsilygino varžovams už nemalonų epizodą įspūdinga salve.

40-ą minutę „Barcelonai“ priklausantis saugas precizišku smūgiu nuo baudos aikštelės linijos kaire koja pasiuntė kamuolį į kairįjį vartų kampą, o jau po minutės, pasinaudojęs varžovų klaida gynyboje, vienu lietimu „išvalė“ ir dešinįjį Roberto Jimenezo ginamų vartų tinklo kampą.

Per 29 iki šiol žaistas sezono rungtynes „Celta“ pirmuose kėlinuose buvo sukrapščiusi vos 5 įvarčius. Pastarąjį kartą „La Liga“ pirmenybėse tokia persvara per pirmąją rungtynių pusę Vigo klubas pasigirti galėjo dar 1998-99 metų sezone.

Po ilgosios pertraukos dvigubą smūgį varžovams sudavusį Rafinhą aikštėje pakeitė vos prieš dvi dienas prie „Celta“ prisijungęs puolėjas Nolito. 78-ą minutę patyręs futbolininkas pasižymėjo realizuodamas dar vieną vienuolikos metrų baudinį.

Praėjus dar aštuonioms minutėms įspūdingai debiutavęs Nolito įsirašė ir rezultatyvų perdavimą – po ispano sukurtos progos pasižymėjo taip pat nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilęs jo tėvynainis Santi Mina.

Pergalė leido Galicijos klubui pakilti į šešioliktą poziciją ir padidinti savo atotrūkį nuo iškritimo zonos iki 4 taškų. Savo ruožtu, „Alaves“ po nesėkmės smuktelėjo į tryliktą vietą, dėl geresnio įvarčių santykio praleisdami į priekį „Osasuna“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)