Lietuvos futbolo A lygos autsaideris „Panevėžys“ pirmąjį čempionato ratą baigė pozityvesnia gaida.

Laikinojo vyr. trenerio Dainiaus Glevecko vedami panevėžiečiai 5-ojo turo akistatoje išvykoje sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:1) su Vilniaus „Riteriais“.

Mačas prasidėjo tikru šeimininkų atakų škvalu. Porą sykių pavojingai atakavo Donatas Kazlauskas, o 7-ąją minutę Michaelo Thuique'o išradingas perdavimas baudos aikštelėje pasiekė Lajo Traore, kuris iš arti pažeme nukreipė kamuolį į vartus.

Po įmušto įvarčio „Riteriai“ kiek išsikvėpė ir „Panevėžys“ dar prieš pirmojo kėlinio vidurį galėjo atstatyti pusiausvyrą. Kontratakos metu gražų reidą surengęs Ernestas Veliulis perdavė kamuolį Sebastianui Vasquezui, kurio smūgis į tolimąjį vartų kampą sudrebino virpstą.

Svečių gretose išsiskyrė E. Veliulis, kuris varžovams kėlė daug bėdų ir antrame kėlinyje.

„Riteriai“ galėjo įtvirtinti pranašumą, bet to padaryti nepavyko: Aleksandras Levšinas mušė virš vartų, po keitimo aikštėje pasirodęs Mindaugas Grigaravičius smūgiavo į Rafaelį Broetto. Po pastarojo epizodo šeimininkams teko traukti kamuolį iš ginamų vartų tinklo.

Buvęs Vilniaus komandos atstovas Justinas Januševskis prasiveržė pro porą oponentų ir perdavė kamuolį į plotą puikų mačą sužaidusiam E. Veliuliui – šis akistatoje su Tadu Simaičiu buvo taiklus ir leido „Panevėžiui“ džiaugtis pirmuoju tašku.

Mindaugo Čepo kariauna su 4 taškais turnyro lentelėje žengia 5-oje pozicijoje ir pirmąjį ratą gali vertinti kaip nemenką nusivylimą.

Be to, prieš šias rungtynes stadione susirinkę žiūrovai ir futbolininkai pagerbė nukentėjusiuosius nuo koronaviruso ir Anapilin iškeliavusias pandemijos aukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)