Vilniaus „Riteriai“ – „Panevėžys“. Birželio 19 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas.

Dvi apatinėje turnyro lentelės dalyje įsitaisiusios komandos iš viso per 8 mačus iškovojo vos vieną pergalę.

„Riteriai“ ir toliau gana nykiai žaidžia puolime, o dvikovoje su Marijampolės „Sūduva“ Mindaugo Čepo taktinis ėjimas su Michaelo Thuique'o sugrąžinimu į puolėjo poziciją apčiuopiamų rezultatų nedavė – brazilas vėl buvo gana blankus.

„InStat“ statistikos duomenimis, sostinės komanda sukuria vos 2,3 progos per rungtynes ir tai yra blogiausias rezultatas šiame sezone, pavyzdžiui, trečioje vietoje pagal šį rodiklį žengiantis „Kauno Žalgiris“ gali pasigirti vidutiniškai 6 sukuriamais aštriais epizodais. Be to, „Riteriai“ standartinėse situacijose praleido net 5 įvarčius ir tai yra dar vienas aspektas, kurį būtina tobulinti.

Tiesa, „Riteriai“ abu šio sezono įvarčius įmušė po to, kai perėmė kamuolius oponentų aikštės pusėje ir surengė greitus išpuolius, o „Panevėžys“ net 6 sykius nesugebėjo apsiginti nuo rezultatyviai pasibaigusių varžovų kontratakų.

Šią savaitę buvo atsisveikinta su strategu Aleksandru Kurtijanu, tad jo postą šiai dienai perėmusiam Dainiui Gleveckui tenka sunki užduotis – atrasti optimalią sudėtį, per tokį trumpą laiką bent šiek tiek sustyguoti komandos žaidimą gynyboje ir įpūsti pasitikėjimo. Justinui Januševskiui tai bus principinis susitikimas, kadangi visą savo karjerą vidurio gynėjas prieš tai praleido „Riteriuose“ ir tuometiniuose „Trakuose“.

Gargždų „Banga“ – „Kauno Žalgiris“. Birželio 20 dieną 17 val. Gargždai, Gargždų miesto stadionas.

Šeštadienį Gargžduose susidurs ekipos, kurios savo sąskaitoje turi po 6 taškus bei yra praleidusios vos po 2 įvarčius.

„Banga“ pastarajame mače su Vilniaus „Žalgiriu“ buvo ne tokia audringa ir tik kartą rimčiau pagrasino vilniečių vartams. Tačiau ta situacija buvo sukurta kontratakos metu ir tokie išpuoliai yra didžiausia gargždiškių keliama grėsmė. Iš viso Tomo Tamošausko kariauna surengė 17 kontratakų ir 2,8 karto jas užbaigė smūgiais į vartus – abu šie rodikliai didžiausi lygoje.

Julius Kasparavičius, Shogo Yoshikawa bei Renato Matosas vis dar medžioja savo pirmuosius įvarčius, beje, pastarasis brazilas žais prieš savo buvusią komandą, kuriai atstovavo dar praėjusiais metais. Tai bus pirmasis ekipų susidūrimas A lygoje – abu klubai dar nesusitiko Lietuvos čempionate, tačiau praėjusių metų LFF taurės varžybose nugalėjo „Banga“.

Žalgiriečiai pasiekė antrąją pergalę ir, nugalėję Gargžduose, gali ne tik įsitvirtinti trečioje vietoje, bet ir turėti savo sąskaitoje tiek pat taškų, kiek ir „Žalgiris“. Dvikovoje su „Panevėžiu“ traumą patyrė rezultatyviausias ekipos žaidėjas Emmanuelis Davidas, tad neaišku, ar talentingą futbolininką iš Nigerijos pamatysime artimiausiame mače.

Visgi dar praėjusiame susitikime jį pakeitęs Simonas Urbys spėjo pasižymėti įvarčiu ir tą padaryti prieš savo gimtojo miesto komandą greičiausiai galės pradėdamas rungtynes starto sudėtyje. Į rikiuotę po diskvalifikacijos grįš Rimvydas Sadauskas – pažiūrėsime, ar jis, nepaisant solidaus vidurio gynėjų žaidimo, pradės dvikovą nuo pradžių.

Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“. Birželio 20 dieną 19 val. Marijampolė, „Hikvision“ arena.

Pirmąjį tarpusavio susitikimą marijampoliečiai pasitinka prieš tiesioginius konkurentus turėdami 3 taškų pranašumą.

Pastarieji du „Sūduvos“ mačai buvo sėkmingi – čempionai iš viso pelnė 6 įvarčius, mušdami juos tiek standartinių padėčių metu, tiek pozicinėse atakose. Vyr. treneris Saulius Širmelis gali verstis beveik visais turimais futbolininkais, iki praėjusios dvikovos su „Riteriais“ į Lietuvą nebuvo sugrįžęs tik Hamdi Nagguezas. Ivanas Hladikas ir Danielis Offenbacheris praėjusią savaitę gydėsi smulkias traumas, tačiau juos sėkmingai pavadavo kiti komandos draugai.

Jeigu austras bus pilnai pasiruošęs, jis turėtų būti metamas į starto sudėtį po priverstinių perstumdymų, kuriuos teks atlikti dėl Domagojaus Pušičiaus diskvalifikacijos. „Sūduva“ žalgiriečiams namuose nepralaimi daugiau nei pusantrų metų ir pastaruoju metu demonstruoja geresnį žaidimą, tad yra laikytina nežymia akistatos favorite.

Po priverstinės čempionato pertraukos „Žalgiris“ per trejas rungtynes iškovojo 6 taškus ir pelnė vos 2 įvarčius. Savo gynybinius įtvirtinimus žalgiriečiai saugoja gana patikimai, tačiau žaidimas atakoje stringa ir tą galima paaiškinti nedidele traumų kruša. Po porą mačų praleido Liviu Antalis bei Richlordas Enninas, Davidas Ngogas taip pat nerungtyniauja, o vidurio saugus irgi pakerta nedideli sužeidimai arba diskvalifikacijos.

Nuspėti, kokį vienuoliktuką Marijampolėje išstatys vairininkas Aliaksejus Baga yra gana sudėtinga – aišku, kad susitikimą nuo pradžių turėtų pradėti Modestas Vorobjovas. „Žalgiris“ šiai dienai yra tikrai nenuspėjamas, bet raktą į pergalę prieš „Sūduvą“ sostinės klubas šiemet jau atrado tą padarydamas Supertaurėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją