Nors 28-ojo turo rungtynės Birmingame tarp vietos „Aston Villos“ ir „Sheffield United“ futbolininkų baigėsi lygiosiomis 0:0 (0:0), tvirtinti, kad jose nebuvo įmušta įvarčių, negalima.

Daug diskusijų sukėlęs kontroversiškas epizodas nutiko 42 minutę, kai svečių saugui Oliveriui Norwoodui pakabinus kamuolį virš varžovų vartų neužtikrintai sužaidė „Aston Villos“ vartininkas Orjanas Nylandas, kuris sugavo kamuolį, bet prarado pusiausvyrą ir kartu su juo įsvirduliavo į vartus.

Šefildo komandai ėmus džiaugtis pasiektu įvarčiu, teisėjas Michaelas Oliveris susitikimo nestabdė ir demonstratyviai parodė į savo laikrodį, susietą su vartų linijos technologija bei turintį duoti signalą, jei kamuolys atsiduria vartuose.

Taigi nepaisant visų svečių protestų, įvartis, kuris tikrai įkrito, taip ir nebuvo įskaitytas.

Įdomu, kad netrukus už vartų linijos technologiją atsakinga bendrovė „Hawk-Eye“ išplatino viešą atsiprašymą už sistemos klaidą. Pasirodo, minėtame epizode nė viena iš septynių kamerų neužfiksavo įvarčio dėl to, kad vaizdą joms užstojo virpstai, žaidėjai ir vartininkas.

Du prarasti taškai „Sheffield United“ gali kainuoti labai brangiai: ji savo atsilikimą nuo ketvirtoje vietoje, kuri suteikia teisę dalyvauti Čempionų lygoje, esančios Londono „Chelsea“ ekipos būtų sumažinusi iki dviejų taškų.


Trečiadienio vakarą dar susikaus „Mancester City“ ir Londono „Arsenal“.

Anglijos čempiono titulą savo kišenėje jau beveik turi „Liverpool“ ekipa, kuri per 29 turus surinko net 82 taškus.

Jurgeno Kloppo auklėtiniai per visą čempionatą patyrė tik vieną nesėkmę ir vieną kartą sužaidė lygiosiomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)