Jo patirtis solidi: dabartinio žaidžiančiojo trenerio karjeroje – 352 mačai ir 46 įvarčiai vien vilkint FK „Ekrano“ marškinėlius, o svarbiausių titulų grafoje – 1998-ųjų Lietuvos taurė ir 2005-ųjų Lietuvos čempiono vardas.

Pagal sužaistų rungtynių kiekį futbolininkas yra septintas klubo istorijoje, jį lenkia tokios „Ekrano“ legendos, kaip Giedrius Tomkevičius (419), Povilas Lukšys (411), Audrius Banevičius(407), Vitalijus Kavaliauskas (387), Egidijus Varnas (378) ir Aurimas Kučys (371).

M. Gardzijauskas pasidalino mintimis apie naują FKE komandą, jos stiprybes ir savo vaidmeny ekipoje.

– Visų pirma, ko klubo sirgaliai gali tikėtis iš naujos komandos, žaidėjų, kurie atstovaus atsikūrusiame „Ekrane“?

– Žaidėjai – dauguma panevėžiečių, kurių kelias kažkokiu būdu kirtosi su „Ekranu“, kas jaunimo komandose žaidė, kas rungtynėse kamuolius padavinėdavo ar tiesiog sirgo už šią komandą, todėl visi supranta kokiam klubui ir vardui atstovauja.

Tai suteikia papildomos motyvacijos. Žaidėjai stengsis sirgalius džiuginti kova, charakteriu ir, aišku, pergalėmis!

– Tavo manymu, kas bus komandos lyderiai, kur komandos stiprybės?

– Vienareikšmiškai komandos lyderis ir kapitonas – Edgaras Baranauskas, daugiau nieko nenorėčiau išskirti.

Kiekvienoje grandyje yra lyderių, bet mūsų stiprybė bus komandinis žaidimas, turime greitus kraštus, stengsimės tai išnaudoti, komandoje mikroklimatas geras, tas turėtų matytis ir aikštėje.

– Koks bus tavo vaidmuo komandoje? Kas apskritai sudarys trenerių štabą, kaip skirstysitės funkcijomis?

– Mano vaidmuo komandoje – žaidžiantysis treneris. Treniruojuosi su visa komanda kartu. Vyriausiasis treneris yra Darius Maciulevičius, bet jis gyvena Kaune ir kol kas atvyks tik į rungtynes, aš – antrasis treneris.

Su komanda treniruojasi Arnas Borodinas, jis taip pat prisideda prie treniruočių proceso, nors atstovauja kitai komandai, bet jis taip pat treniruoja mūsų akedemijos vaikus ir yra klubo narys.

– Dėvėdamas „Ekrano“ marškinėlius 1996-2007 m. sužaidei 325 mačus, pelnei 45 įvarčius. Kurios rungtynės labiausiai įsiminė, kurias rungtynes norėtum dar kartą peržaisti?

– Pirma mintis, pagalvojus apie įsimintinas rungtynes, tai taurės finalas 1998-ųjų sezone, pirmas mano laimėtas titulas, 1:0 įveikėme FBK „Kauną“, aš pelniau vienintelį įvartį, tada buvo labai stiprios emocijos.

Rungtynes, kurias norėtųsi peržaisti yra ne vienerios, tai Europoje žaistas rungtynes Kipre (prieš Limasolio „Apollon“, 98/99; 1:2, 3:3), namie keli apmaudžiai praleisti įvarčiai rungtynių gale, užkirtę kelią į sekantį etapą, bei, aišku, eilė rungtynių su „Kaunu“ dėl čempionų titulo.

Labai norėjosi aplenkti „Kauną“, kai kur būtų užtekę peržaisti kėlinį ar net 10-15 min. Džiaugiuosi, kad 2005 metais pavyko aplenkti FKB ir tapti šalies čempionu.

– Profesionalo karjerą baigei 2011 metais, ką veikei po karjeros pabaigos?

– Po karjeros nenutolau nuo futbolo, stebėjau daug rungtynių, dalį laisvo laiko skyriau agento veiklai, laikas nuo laiko darbavausi užsienyje.

– Kaip reagavai, kai sužinojai, kad į futbolo žemėlapį grįžta „Ekrano“ vardas? Ką jis tau reiškia?

– Futbolas mano gyvenimo būdas, o „Ekranas“ – mano gyvenimo komanda, su ja užaugau kaip žaidėjas, subrendau kaip asmenybė, nemaniau, kad dar teks prisiliesti prie „Ekrano“.

Sužinojus, kad „Ekranas“ grįžta, užplūdo banga gerų emocijų. Manau, taip pasijautė dauguma šiam klubui neabejingų panevėžiečių. Todėl kviečiu visus palaikyti atgimstantį „Ekraną“, mums labai svarbus palaikymas, tai nuteiks mus siekti užsibrėžtų tikslų ir džiuginti panevėžiečius!

Primename, kad pirmosios atsikūrusio „Ekrano“ rungtynės – birželio 17 dieną, „Aukštaitijos“ stadione, 19 val., LFF taurės I etapo kova su Alytaus „Dainava“. Įėjimas nemokamas.