20-metis „Gorica“ klubo lietuvis nukentėjo jau 9-ą mačo svečiuose su Koprivnicos „Slaven Belupo“ minutę.

Saugui kelią ne pagal taisykles užtvėrė kur kas augalotesnis gynėjas Tomislavas Božičius.

Krauju apsipylęs P. Golubickas buvo išgabentas iš aikštės ant neštuvų, o po pirminės apžiūros Koprivnicos ligoninėje skubiai išvežtas į Zagrebą.

Sostinėje jam atlikta apatinio žandikaulio operacija.

„Trauma buvo sunki, lūžis – dvigubas ir komplikuotas, todėl operacija buvo neišvengiama bei truko beveik dvi valandas. Žandikaulis atstatytas į vietą ir sutvirtintas titano plokštelėmis, kad kaulas gytų taisyklingai“, – sakė Zagrebo universitetinės ligoninės profesorius Ivica Lukšičius.

Artimiausias dienas P. Golubickas praleis ligoninėje ir galės vartoti tik skysčius. Gydytojai prognozuoja, jog lūžis gis maždaug mėnesį, tik tuomet bus galima pradėti galvoti apie tolesnę reabilitaciją ir grįžimą į treniruotes.

Tai reiškia, jog šiame Kroatijos čempionate buvusio Alytaus „Dainavos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ atstovo „Gorica“ sirgaliai veikiausiai nebepamatys.

Greito sugrįžimo P. Golubickui palinkėjo visi jo komandos draugai, nusifotografavę kartu su vyriausiuoju treneriu iš Lietuvos Valdu Dambrausku bei klubo viceprezidentu Mindaugu Nikoličiumi ir P. Golubicko 21-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.

To paties socialiniame tinkle vylėsi ir varžovą traumavęs T. Božičius.

„Jaučiuosi labai blogai dėl to, kas įvyko, apgailestauju. Linkiu kuo greičiau grįžti ant vejos“, – atsiprašė 33-ejų futbolininkas.

Praėjusį sausį į Kroatiją išvykęs P. Golubickas spėjo sužaisti penkerias oficialias rungtynes, o kontroliniuose susitikimuose ruošiantis čempionato atnaujinimui po koronaviruso pauzės pelnė du įvarčius.

Be lietuvio likusi „Gorica“ šeštadienį sužaidė lygiosiomis 0:0. Likus 9 turams iki pirmenybių pabaigos V. Dambrausko auklėtiniai 10 komandų turnyre užima šeštą vietą (36 taškai). Pirmauja titulą ginantis favoritas Zagrebo „Dinamo“ (68 tšk.).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)