Su treneriais derėjosi individualiai

E. Stankevičius dar žiemą, kai vykdomasis komitetas patvirtinto LFF biudžetą, viešai abejojo jo realumu.

Koronaviruso krizė paskatino persvarstyti finansinius lūkesčius nebelaukiant metų vidurio.

Dabar E. Stankevičius teigia, jog federacijoms pajamoms grasina rėmėjų patiriami ekonominiai rūpesčiai ir sustabdytos rinktinių kovos, dėl ko nebevyksta prekyba bilietais.

Kita vertus, gerokai sumenko ir išlaidų mastas. Anot LFF generalinio sekretoriaus, per pirmą ketvirtį panaudota 463 tūkstančiais eurų mažiau nei planuota.

Vis dėlto LFF skelbia apie taupymo režimą ir savo šakines asociacijas ragina apkarpyti biudžetus 15-20 procentų.

Pati LFF mažina atlyginimus administracijos atstovams, vadovams ir rinktinių treneriams, įskaitant nacionalinės komandos vairininką Valdą Urboną.

Kuklesnės algos bus mokamos už balandį, gegužę, birželį ir liepą.

„Su kiekvienu vyko individualūs pokalbiai, nebuvo bendro visų trenerių susitikimo. Todėl, kad jų situacijos skiriasi: ne tas pats, ar žmogus gauna 800 eurų, ar kur kas daugiau.

Bet visi treneriai per tuos keturis mėnesius iš esmės neteikia jokių paslaugų, išskyrus tik paplūdimio rinktinę. Visi buvo supratingi, nors pokalbių metu, aišku, išgirdome įvairių nuomonių“, – dėstė E. Stankevičius.

Edgaras Stankevičius

Delfi paprašius patikslinti, kokia proporcija mažinti trenerių atlyginimai, vienas LFF vadovų teigė, jog uždarbis karpomas „10 proc. ir daugiau“.

Kaip karantinas atsilieps jo paties ir T. Danilevičiaus kišenei, E. Stankevičius žadėjo įvardinti vėliau.

„Po septynių mėnesių suskaičiuosime mūsų taupymo rezultatą ir jį paskelbsime“, – sakė generalinis sekretorius.

Vasarį LFF buvo patvirtinusi 8,8 mln. eurų dydžio biudžetą.

Ketina padengti teisėjavimo išlaidas

Ketvirtadienio LFF vykdomojo komiteto posėdyje dar kartą skambėjo šalies klubų pagalbos šauksmas – nuo koronaviruso nukentėjusios ekipos prašo finansinės pagalbos.

Anot E. Stankevičiaus UEFA ir FIFA kol kas nėra sukūrusi papildomų paramos klubams mechanizmų, Vyriausybė savo atsakymo taip pat dar nedavė, o pati LFF pasiūlyti gali 1,5 mln. eurų iki šiol nepanaudotų UEFA „HatTrick“ programos lėšų.

Tačiau jokių papildomų įplaukų į kasą klubams tikėtis neverta, be to, per šiuos metus ketinama paskirstyti tik nedidelę dalį lėšų.

E. Stankevičiaus teigimu, LFF ketina kompensuoti trijų šalies futbolo pirmenybių divizionų ir LFF taurės teisėjavimo kaštus, kurie šiais metais sudarys per 200 tūkst. eurų. Iki šiol teisėjavimo išlaidas turėdavo apmokėti patys klubai.

Sieks išlaikyti postą

LFF vykdomasis komitetas taip pat uždegė žalią šviesą kovą įkurtai Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacijai, kuri LFF struktūroje turėtų pakeisti dėl prezidento Vytauto Vaškūno finansinės veiklos į užribį išstumtą Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociaciją.

Naujam juridiniam vienetui vadovauja prezidentas Dainius Gudaitis, pasak E. Stankevičiaus, netrukus paliksiantis sostinės „Ateities“ futbolo mokyklos vadovo pareigas, ir direktorius Deivis Kančelskis.

Asociacija ateityje turėtų būti atsakinga už šalies jaunimo pirmenybių vykdymą, o pastarąsias nuo šio sezono ketinama rengti rudens-pavasario sistema.

Įvairių amžiaus grupių čempionatai šiemet dėl karantino vis dar neprasidėjo – ir nebeprasidės iki pat rugpjūčio vidurio.

„Keičiame sistemą tam, kad mūsų vaikų amžiaus grupės susilygintų su Europa, pirmenybės sutaptų su mokslo metais“, – aiškino T. Danilevičius.

Tomas Danilevičius

Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacijos priėmimui į narius dar turės pritarti LFF konferencija.

Dėl pandemijos kasmetinis LFF suvažiavimas buvo atidėtas ir turėtų įvykti liepos pabaigoje.

Jo metu bus renkamas LFF prezidentas. T. Danilevičius, šias pareigas einantis nuo 2017-ųjų, kai pakeitė atsistatydinusį Edviną Eimontą, patvirtino sieksiantis perrinkimo.

„Dabar populiaru žaisti pusantro rato – pusę jau sužaidžiau, liko antras ratas, – juokavo buvęs rinktinės kapitonas. – Jei rimtai, ne viskas iš planų buvo įvykdyta per šį laiką. Netrukus pristatysime atnaujintą strategiją: per pilną ketverių metų kadenciją visai kitaip gali planuoti savo veiklą.“

Šįkart T. Danilevičius rinkimuose jau gali turėti konkurentą, mat planų kelti savo kandidatūrą neslepia LFF vadovybei oponuojantis Vilniaus regiono futbolo sąjungos prezidentas Paulius Malžinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)