UEFA dar 2016 metais buvo nurodžiusi Trabzono klubui subalansuoti pajamas ir išlaidas, tačiau įvertinusi praėjusių finansinių metų ataskaitas nustatė, jog turkai savo pažadų nesilaiko.

Draudimas sezoną žaisti UEFA organizuojamuose turnyruose reiškia, jog „Trabzonspor“ negalės pasinaudoti kelialapiu į Čempionų lygą, net jeigu sėkmingai užbaigs pradėtą darbą nacionaliniame čempionate.

Tiesa, klubas jau pranešė skųsiantis UEFA sprendimą Tarptautiniam sporto arbitražo teismui (CAS).

„Trabzonspor“ (53 taškai) pirmauja dėl koronaviruso protrūkio sustabdytoje Turkijos lygoje, iki kurios finišo liko aštuoni turai.

Tiesa, tiek pat taškų yra ir Stambulo „Bašakšehir“ sąskaitoje. Trečioje pozicijoje žengia Stambulo „Galatasaray“ (50 tšk.).

Tiesiogiai į Čempionų lygą patenka tik Turkijos čempionai, sidabrą pelniusi ekipa gauna galimybę pamėginti laimę atrankos varžybose.

Vienintelį kartą stipriausiame Europos turnyre „Trabzonspor“ dalyvavo 2011-2012 metų sezone, kuomet pasitraukė po grupių etapo.

Turkijos pirmenybės bus tęsiamos nuo birželio 12 d.

Primename, kad dėl finansinės drausmės taisyklių pažeidimų UEFA pastaraisiais metais Europos taurių turnyruose yra uždraudusi pasirodyti tokiems klubams kaip „Manchester City“ (Anglija) ar „Milan“ (Italija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją