194 cm ūgio 19-metis puolėjas jau atkreipė į save ne tik Vokietijos „Bundesligos“ fanų, bet ir UEFA Čempionų lygos aistruolių dėmesį, kai šį sezoną debiutuodamas jau pirmame mače pasižymėjo „hat-trick'u“, o paskui atseikėjo dublį „Napoli“ ekipai bei vieną įvartį „Liverpool“ klubui.

Visgi šiuo metu Vokietijoje siautėjantis talentas, kuris gina Dortmundo „Borussia“ garbę, pirmą kartą išgarsėjo lygiai prieš metus, 2019-ųjų gegužės 30 d. Lenkijoje.

Tuomet Liubline vykusiose FIFA pasaulio vaikinų iki 20 metų futbolo čempionato C grupės rungtynėse jis atliko trigubą „hat-trick'ą“, t. y. sumušė net devynis įvarčius, o iki tol tik klupusi Norvegijos rinktinė net 12:0 sutraiškė Hondūro futbolininkus.

E. Halandas per vieną vakarą rekordininku: iki tol niekas nepelnė 9 įvarčių per vieną pasaulio U-20 pirmenybių susitikimą. Norvegas pranoko brazilą Adailtoną, kuris 1997 m. kamuolį į Korėjos vartus pasiuntė šešis kartus (10:3).

Savo ruožtu Erlingas hondūriečius pradėjo skriausti 7 minutę ir iki pertraukos turėjo jau 4 įvarčius, o dar 5-is pridėjo per antrąją pusę. E. Halandas buvo tikslus 7, 20, 36, 43, 50, 67, 77, 88 ir 90 min.

Įdomu, kad tai buvo vienintelė Norvegijos komandos, užėmusios tik 18-ą vietą, pergalė turnyre ir vieninteliai E. Halando įvarčiai. Bet jų jam užteko, kad jis be konkurencijos taptų rezultatyviausiu žaidėju – artimiausi persekiotojai finišavo vos su 4 įvarčiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)