Po pustrečio mėnesio pertraukos pirmieji ant žaliosios vejos šeštadienį žengs Vilniaus „Žalgirio“ ir „Riterių“ futbolininkai.

Sostinės derbio LFF stadione, kuriuo dalinasi abi komandos, formalūs šeimininkai šįkart bus žalgiriečiai, tad jiems ir teko atsakomybė spręsti neįprastus organizacinius klausimus.

Šeštadienį dar galios ankstesnis Vyriausybės nutarimas, kuriuo leista organizuoti varžybas, tačiau žiūrovams rungtynėse lankytis dar nebus galima.

Kaip Delfi informavo „Žalgirio“ atstovai, nors ištikimiausi aistruoliai domėjosi galimybe patekti į savo pietinę tribūną, klubas nutarė nesiimti skaičiuoti kiekvieno sirgaliaus ir pirmą mačą rengs visiškai tuščiame stadione. Jo vartai bus atviri tik reikalingam personalui, oficialiems asmenims ir žurnalistams.

Tokiomis sąlygomis Lietuvos vicečempionai savoje aikštėje žais tik vieną kartą, kadangi toliau jų lauks trijų mačų išvykose serija. Kita namų dvikova vyks birželio 24 d. su „Kauno Žalgiriu“.

Tuo metu dviem dienomis vėliau A lygos kovas pratęsiančiai Marijampolės „Sūduvai“ jau galios švelnesnis karantino režimas.

Pagal šios savaitės Vyriausybės nutarimą, nuo birželio 1 d. stebėti sporto renginius galės iki 300 žiūrovų.

„Sūduva“ pirmadienį priims „Kauno Žalgirį“.

„Džiaugiamės, kad „Sūduvos“ futbolininkai jau per pirmąsias sugrįžtančios A lygos rungtynes jaus savo aistruolių palaikymą. Komandai tai yra labai svarbu, – sakė čempionų klubo prezidentas Vidmantas Murauskas. – Labai gaila, bet, dėl žiūrovų skaičiaus apribojimo į rungtynes negalėsime įleisti visų norinčiųjų. Nusprendėme, kad šį kartą į stadioną galės patekti tik asmenys, turintys „Sūduvos“ sezono abonementą ar VIP kortelę, kuriuose nurodytos vietos yra nelyginės. Per kitas namų rungtynes į stadioną galės patekti lyginių vietų abonementų savininkai.“

Su viena kortele į stadioną galės patekti tik vienas asmuo, galimybė vaikams iki 12 metų stebėti rungtynes nemokamai šį kartą negalios.

Kaip numatyta Vyriausybės nutarime, į rungtynes galės patekti tik apsaugines kaukes dėvintys žiūrovai.

Stadione tarp žiūrovų turės būti užtikrinamas ne mažesnis nei 1 m atstumas, išskyrus sutuoktinius, artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus.

„Prašome visų žiūrovų sėsti tik į kas trečią kėdę kas antroje eilėje, taip pat laikytis visų įprastų šiam laikotarpiui saugaus elgesio rekomendacijų, saugaus atstumo prie įėjimo į stadioną“, – kalbėjo V. Murauskas.

Sostinės derbis šeštadienį prasidės 15 val., o nuo 17 val. jėgas išbandys Gargždų „Banga“ ir „Panevėžys“.

Pirmadienį „Sūduvos“ ir „Kauno Žalgirio“ susitikimas vyks nuo 18 val.

Primename, kad visas A lygos rungtynes transliuos Delfi ir televizijos kanalas Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)