Šiuo metu „Liverpool“ sako, kad treningai yra jo kaip trenerio neatskiriamas atributas, tačiau tuoj pat ima girti „Manchester City“ strategą Pepą Guardiolą, nes žavisi jo aprangos stiliumi.

Geriausi pasaulio treneriai prie aikštės šoninės linijos stovėdami per rungtynes paprastai vilki oficialius kostiumus, tačiau tik ne J. Kloppas. Vokietis išgarsėjo kaip treneris, vilkintis treningais nuo „Mainz“, „Borussia“ laikų iki dabartinio „Liverpool“.

Jis atskleidė, kad nesijaučia taip patogiai vilkėdamas oficialią aprangą: „Buvau žaidėjas, o kitą dieną tapau treneriu. Rūbinėje buvo treningai vaikino, kuris dirbo ten prieš dvi dienas. Tie treningai man net netiko, – pasakojo J. Kloppas leidiniui „The Guardian“. – Buvau susikoncentravęs į rungtynes. Niekuomet nepagalvoju, kaip atrodau. Žinau, kad tai nebuvo šaunu, nes dirbame viešumoje, tačiau jau vėliau, kai atvykau į Dortmundą, man kilo mintis pakeisti aprangą. Išėjau su džinsais ir marškinėliais, tačiau nesijaučiau patogiai“.

Jurgenas Kloppas

Anot jo, geriausiai besirengiantis treneris yra P. Guardiola.

„Viskas, ką jis vilki, atrodo tiesiog kaip ja siūta“, – kalbėjo J. Kloppas. – Būk savimi kaip treneris. Jei nori atrodyti šauniai, tai nuostabu. Aš tiesiog tam nesutvertas. Svarbu daryti tai, kas tau atrodo teisinga. Man patinka, kai galima pamatyti komandos trenerio sielą ar charakterį.

Imkime P. Gurdiolą – pamatai komandą ir pagalvoji: „Vau, tai Guardiolos arba kažko, kas dirbo kartu su juo“. Tačiau tokiu pačiu niekuomet netapsi. Apranga yra mūsų charakterio dalis. Renkitės, kaip norite, tačiau tai neturi tapti svarbiausiu dalyku. Rungtynių pabaigoje svarbu ne tai. Ir nesijaudinkite – jūs galite būti pasaulio čempionais ir vilkėdami kostiumą, ir treningus. Tiesiog jums turi būti patogu“.

Prieš sustabdant anglų „Premier“ lygą dėl koronaviruso pandemijos, „Liverpool“ buvo vienvaldis turnyro lentelės lyderis su 82 taškais, o „Manchester City“ rikiavosi antroje vietoje su 57. Komandoms liko sužaisti 9-10 rungtynių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)