Klubo finansų vadovas Cliffas Baty pareiškį, kad klubas 20 mln. svarų (apie 22 mln. eurų) turės grąžinti TV transliuotojams. Tai reikės padaryti net ir tuo atveju, jei „Premier“ lygos sezonas bus pratęstas ir užbaigtas.

Iš viso dėl koronaviruso pandemijos buvo atidėtos 11 rungtynių, kuriose turėjo dalyvauti „Manchester United“.

Anot C. Baty, „Premier“ lygos transliuotojams teks sugrąžinti pinigus dėl rungtynių datų pakeitimo. Nuostoliai patirti ir dėl apskritai atšauktų Europos lygos bei FA taurės rungtynių, taip pat ir dėl to, kad iki šiol yra uždaryta klubo atributikos parduotuvė „Old Trafford“ stadione.

Nuostoliai dar didesni bus ir todėl, kad čempionato atnaujinimo atveju visos rungtynės bus žaidžiamos be žiūrovų.

„United“ atstovai neprognozavo, kokie bus galutiniai klubo nuostoliai, tačiau tvirtino, kad daugiausiai pajamų prarasta per pastarąjį ketvirtį, kuris baigsis birželio 30-ąją.

Klubo pajamos per šį ketvirtį sumažėjo 18,7 proc., iki 123 mln. svarų (136 mln. eurų). Gerokai išaugo ir klubo skolos.

„Tai precedento neturintys laikai ir mes turime pripažinti, kad ši krizė nedings per naktį. Tačiau mūsų klubas yra pastatytas ant tvirtų pamatų. Mes išliekame optimistais kalbėdami apie ilgalaikes perspektyvas – dabar svarbiausiai susidoroti su iššūkiais, kurie yra vieni sudėtingiausių per 124 metų klubo egzistavimo istoriją“, – teigė klubo valdybos pirmininko pavaduotojas Edas Woodwardas.

Anglijos elitinės lygos čempionatą tikimasi atnaujinti birželio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)