Nufilmuoti Lionelio Messi, Neymaro ar Cristiano Ronaldo triukai per mirksnį tampa „virusiniais“ vaizdo įrašais, lyg žaibas pasklindančiais socialiniais tinklais.

D. Maradonos šokis su kamuoliu (ir be jo) per apšilimą prieš atsakingas rungtynes būtų neprilygstamas pavyzdys – jei tik prieš tris dešimtmečius pati interneto sąvoka nebūtų buvusi žinoma vien siauram mokslininkų ir oficialių institucijų ratui.

Net ir šiais laikais tai yra turbūt daugiausiai peržiūrų sulaukusi vaizdo medžiaga iš futbolo aikštės, kurioje neišvysite nė sekundės žaidimo, rašo ESPN.

Tą vakarą prieš dvikovos pradžią 22 žaidėjai Miuncheno olimpiniame stadione mankštino raumenis skambant austrų grupės „Opus“ šlageriui „Live is Life“. Bet tik vienas sujungė muziką su banalia apšilimo procedūra.

Kol komandos draugai susikaupę atliko tempimo ir kitus pratimus, D. Maradona – kaip visada per pratybas neužsirišęs savo batelių – ėmė judėti pagal taktą.

Čia prasideda spontaniškas Neapolio ir Argentinos pažibos šou: „Napoli“ puolėjas trypia kojomis ir kraipo klubus, ploja rankomis, užsimeta kamuolį nuo kelių ant galvos ir šokčioja su juo, žongliruoja persimesdamas per save ir vėl „nutupdydamas“ ant čiurnos.

„Nekreipėme jokio dėmesio į apšilimą, kol neužgrojo muzika. Po kelių sekundžių į Diego žiūrėjo visi. Niekas nenorėjo praleisti nė vieno judesio“, – pasakojo stadiono spaudos ložėje tuo metu buvęs Neapolio žurnalistas Cicco Marolda.

Diego Maradona

Niekas daugiau be 73 tūkst. sirgalių Miuncheno olimpiniame stadione D. Maradonos šokio ir nebūtų pamatęs, jei ne Belgijos televizijos prodiuseris Frankas Raesas.

Kameros prieš rungtynes jau veikė, tačiau tiesioginė transliacija nebuvo prasidėjusi. Suvokęs, ką mato prieš savo akis, F. Raesas po mačo susisiekė su Vokietijos transliuotoju ZDF ir išsiprašė 12 minučių trukmės apšilimo vaizdo medžiagos.

Taip gimė siužetas, pirmiausia parodytas Belgijos televizijos auditorijai, o vėliau įgavęs „Youtube“ nemirtingumą.

Ir jis kone tobulai atskleidžia D. Maradonos savitumą. Jo unikalumą ir tam tikrą aroganciją. Priešakyje laukė svarbiausios ligtolinės futbolo genijaus klubinės karjeros rungtynės, tačiau argentinietis buvo atsipalaidavęs lyg per koncertą.

„Napoli“ tuomet sužaidė lygiosiomis 2:2 ir žengė į finalą, kadangi pirmą susitikimą namuose buvo laimėjęs 2:0.

Finale, kuris taip pat susidėjo iš dviejų mačų, italai bendru santykiu 5:4 pranoko kitą Vokietijos ekipą „Stuttgart“ ir iškovojo vienintelį europinį trofėjų klubo istorijoje.

D. Maradona tame sezone pasižymėjo 19 kartų, o iš viso per septynerius metus „Napoli“ gretose sužaidė 259-erias rungtynes, pelnė 115 įvarčių ir dukart tapo Italijos čempionu.

1986-ųjų pasaulio čempionas ir 1990-ųjų vicečempionas profesionalo karjerą baigė 1997 metais.

Pastaruoju metu 59-erių specialistas treniruoja savo tėvynės „Gimnasia La Plata“ futbolininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)