Taip tikimasi sumažinti pervargimo ir traumų riziką, turint omenyje apsunkintas aplinkybes, kurios laukia pratęsus sezoną.

Komandos neturės pakankamai laiko pasiruošti grįžti ant vejos po kelių mėnesių pertraukos, o žaisti teks kas kelias dienas.

Penkių keitimų taisyklę bus galima pritaikyti visoms varžyboms, kurios finišuos iki šių metų pabaigos, įskaitant tiek, pavyzdžiui, Lietuvos A lygą, tiek UEFA Čempionų lygą.

Tiesa, patys turnyrų organizatoriai turės apsispręsti, ar pasinaudoti šia išimtimi.

Neatmetama ir galimybė, jog taisyklės korekcijos taikymas bus pratęstas dar metams.

Tačiau FIFA planas sulaukė įvairių reakcijų – Pietų Amerikos futbolo konfederacija (CONMEBOL) į jį reagavo šaltai.

„Esame nustebę dėl šios priemonės, ji nebuvo su mumis aptarta. Sudarysime ekspertų komisija, kuri išanalizuos galimą išimties taikymo efektą, tuomet nuspręsime, ar verta ja naudotis Pietų Amerikos turnyruose“, – teigė CONMEBOL prezidentas Alejandro Dominguezas.

Svarstoma, jog pastarajam kliūva ne pats sumanymas, o faktas, jog pateiktas jis buvo be CONMEBOL žinios.

Pietų Amerika įsitraukė į futbolo galios žaidimus ir pastaruoju metu vis labiau šliejasi prie UEFA, atvirai konkuruojančios su pasauline organizacija.

A. Dominguezas prieš tai kaltina FIFA diskriminacija ir „piktnaudžiavimu galia“, kuomet ši atšaukė kovą Paragvajuje turėjusį vykti FIFA tarybos posėdį ir pakeitė jį vaizdo konferencija.

CONMEBOL ir UEFA neseniai pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą, skatinantį dvišalę pagalbą ir paramą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)