Kontraktą su viena stipriausių Afrikos komandų H. Nagguezas nutraukė praėjusią žiemą, prieš persikeldamas į Lietuvos čempionų gretas.

Egipto sostinėje Tuniso rinktinės žaidėjas rungtyniavo dvejus metus. Neoficialiais duomenimis, 2018-ųjų sausį „Zamalek“ už naujoką Susos „Sahel“ (Tunisas) ekipai paklojo 570 tūkst. eurų.

Kairo komandos gretose H. Nagguezas sužaidė 68-erias rungtynes, pelnė vieną įvartį ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Tunisietis prisidėjo prie dviejų klubo laimėtų Egipto taurės trofėjų, supertaurės ir triumfo 2019-ųjų Afrikos futbolo konfederacijos (CAF) taurės varžybose.

Žaidėjo agento teigimu, „Zamalek“ nesumokėjo daugiau nei dviejų mėnesių atlyginimo, todėl pasinaudota galimybe vienašališkai nutraukti sutartį ir į „Sūduvą“ pereiti jau kaip laisvajam agentui.

Kartu H. Nagguezas pateikė skundą FIFA ir per agentą paskelbė sulaukęs palankaus verdikto dėl kompensacijos už neišmokėtą atlyginimą.

Tačiau „Zamalek“ neliko skolingas – kita prasme.

Kairo ekipos prezidentas Mortada Mansouras per oficialų klubo televizijos kanalą pareiškė, kad FIFA buvo pateikta suklastota žaidėjo sutartis.

„ H. Nagguezas ir jo advokatas sąmoningai suklastojo kontraktą, kurį pridėjo prie savo skundo FIFA. Iki 2020-ųjų sausio jis iš klubo gavo visas priklausančias išmokas. Jam netgi buvo išmokėtas visas atlyginimas už pirmąjį sezoną mūsų komandoje, nors pagal tikrąją sutartį priklausė tik 50 proc. šios sumos.

H. Nagguezas pats pasirašė dokumentus, patvirtinančius, kad esame visiškai atsiskaitę, todėl dabar neturi jokios teisės skųstis“, – teigė „Zamalek“ vadovas.

Primename, kad kovo viduryje dėl koronaviruso pandemijos Lietuvoje paskelbus karantiną ir sustabdžius A lygą, H. Nagguezas kartu su kitais „Sūduvos“ legionieriais buvo išleistas namo.

Afrikos žiniasklaida pranešė, kad balandžio 22 d. futbolininkas Tunise buvo sustabdytas pareigūnų dėl karantino režimo pažeidimo. Netrukus paaiškėjo, kad žaidėjas vairavo automobilį neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Kilęs ginčas greitai „įkaito“, pasipylė nepagarbūs žodžiai, kuriuos vėliau teismas traktavo kaip pareigūnų įžeidimą.

H. Nagguezas nubaustas keturių mėnesių laisvės atėmimu ir 100 tūkst. dinarų (32 tūkst. eurų) pinigine bauda.

Tuniso futbolo federacijos ir buvusio savo klubo „Sahel“ teisinės pagalbos sulaukęs praėjusio pasaulio čempionato dalyvis parašė laišką Tuniso prezidentui Kaisui Saiedui, prašydamas sušvelninti bausmę, tačiau malonės nesulaukė.

„Sūduvos“ klubas dar nenusprendė, kokių veiksmų imsis, jei atnaujinus A lygą naujokas liks įkalintas Tunise.

Suvalkiečių ekipoje jis spėjo sužaisti tik vieną oficialų mačą, pirmame A lygos ture praleidęs aikštėje 90 min. prieš Gargždų „Bangą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)