Vokietijos „Bundesliga“ skaičiuoja paskutines savaites iki išsvajoto sugrįžimo į stadionus: tikimasi, kad atnaujinti pirmenybes bus galima nuo gegužės vidurio. Tokiu atveju vokiečiai pirmieji Europoje nutrauktų koronaviruso sukeltą stagnaciją futbole.

Tačiau nors klubams leista treniruotis dar praėjusį mėnesį, kol kas tebegalioja karantino taisyklės, ir užsimiršti nevalia.

Tai savo kailiu patyrė Berlyno „Hertha“ puolėjas S. Kalou.

34-erių ekipos senbuvis, Vokietijos sostinėje rungtyniaujantis nuo 2014-ųjų, taip atsipalaidavo gavęs neigiamą koronaviruso testo atsakymą, kad lygioje vietoje prisivirė karčios košės.

Afrikietis klubo bazėje mobiliuoju telefonu ėmė filmuoti ir tiesiogiai transliuoti socialiniame tinkle – traukė „korona dainelę“, spaudė rankas komandos draugams rūbinėje, vieną jų – Jordaną Torunarighą – filmavo duodantį mėginį tyrimui, kol gydytojas neišprašė nenuoramos iš kabineto.

„Hertha“ vadovybė sureagavo iškart ir suspendavo žaidėją „dėl socialinio atstumo reikalavimų nesilaikymo“, prilygindamas tokį elgesį klubo vidaus taisyklių pažeidimui.

„Šiuo vaizdo įrašu Salomonas ne tik smarkiai pakenkė „Hertha“ įvaizdžiui, bet taip pat pademonstravo, kad žaidėjai nevertina koronaviruso problemos rimtai“, – sakė klubo sporto direktorius Michaelis Preetzas.

Nubaustas S. Kalou atsiprašinėjo.

„Aš iš tiesų jaudinuosi dėl koronaviruso pavojaus, ypač Afrikoje, kur sveikatos apsaugos sistema nėra tokia gera kaip Vokietijoje. Gerai neapgalvojau savo veiksmų, buvau pakylėtas, kuomet sužinojau, kad mano testo atsakymas – neigiamas“, – atgailavo buvęs ilgametis Londono „Chelsea“ (Anglija) atstovas.

Ruošiantis futbolo sugrįžimui, Vokietijoje pastarosiomis dienomis buvo masiškai testuojami dviejų stipriausių lygų klubų žaidėjai, treneriai ir kiti darbuotojai. Pranešama, kad dešimčiai jų diagnozuotas COVID-19. Iš viso atlikti daugiau nei 1,7 tūkst. testų.

Vokietijos vyriausybės sprendimas dėl galimo viešųjų renginių draudimo panaikinimo laukiamas trečiadienį. Tiesa, nuo kovo vidurio sustabdytos „Bundesliga“ pirmenybės pratęstos turėtų būti be žiūrovų tribūnose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)