Viena iš JAV moterų rinktinės kapitonių Alex Morgan kartu su 28 komandos draugėmis inicijavo bylą prieš JAV futbolo federacijos vadovybę, tačiau teisėjas atsisakė ją svarstyti teisme.

Pasaulio futbolo čempionės argumentavo, jog dėl 1964 metų JAV pilietinių teisių akte numatyto lygaus vyrų ir moterų užmokesčio jos turėtų gauti iš federacijos 66 mln. dolerių.

Futbolininkės teigė, jog tokia suma leistų joms pagal atlygį už žaidimą rinktinėje susilyginti su šalies vyrų rinktine.

Vis dėlto 78-erių teisėjas Gary Klausneris 32-iejų puslapių nutarime futbolininkėms išaiškino, kad moterų rinktinė žaidžia gerokai rečiau nei vyrų bei skaičiuojant vieno mačo vidurkį gauna netgi kiek didesnę sumą nei vyrų nacionalinė komanda.

JAV futbolininkės žada ginčyti tokį sprendimą ir siekti, kad byla į teismą patektų po metų. Didžiausia rinktinės žvaigždė Megan Rapinoe šeštadienį socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalino žinute „Mes niekada nenustosime kovoti dėl LYGYBĖS“.

Prieš savo šalies futbolo federaciją amerikietės protestuoja jau kurį laiką. Vienose iš paskutiniųjų savo rungtynių jos į aikštę žengė apsivilkusios marškinėlius išvirkščiai, taip paslepiant JAV federacijos ženklelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)