Po pusantro mėnesio pertraukos sostinės klubo futbolininkai į aikštę sugrįžo pirmadienį ir šią savaitę surengė keturias treniruotes. Žaidėjai buvo suskirstyti į tris grupes, tad treneriams kasdien teko pravesti po tris identiškas treniruotes.

– Pirmoji treniruočių savaitė po sugrįžimo į aikštę – kokia ji buvo?, – fkzalgiris.lt pasiteiravo A. Bagos.

– Dar nebuvo tekę vesti tokių treniruočių, visiems tai buvo pirmoji tokia patirtis. Puikiai suprantame situaciją pasaulyje, tad teko prisitaikyti. Visų pirma – malonu vėl susitikti su kolektyvu. Sėdėti užsidarius namuose, ypatingai sportininkams, nėra pati įdomiausia pramoga ir užsiėmimas. Ką tokiomis sąlygomis galėjome, tą padarėme. Dirbome grupėmis po šešis – aštuonis žmones, kad visiems būtų užtektinai erdvės ir atitiktume reikiamus atstumus tarp sportininkų. Man labai patiko vaikinų požiūris ir nuotaika. Laukiame kitos savaitės, kuomet darbas bus gerokai intensyvesnis.

– Ar tokioms specifinėms treniruotėms pasiruošti buvo sunkiau?

– Negaliu teigti, kad pasiruošti treniruotėms pagal atstumo reikalavimus buvo labai sunku, bet tikrai reikėjo šiek tiek pasėdėti, pagalvoti. Tokia treniruočių forma – neįprasta. Skaičiavome atstumus, kad viskas būtų kaip reikia. Ši savaitė buvo įvadinė, žaidėjai dirbo su kamuoliu, buvo daug techninio pobūdžio pratimų.

– Žaidėjai karantino laikotarpiu treniravosi pagal individualias programas. Kokios fizinės formos jie sugrįžo į aikštę?

– Vizualiai žiūrint atrodo, kad nei vienas svorio nepriaugo, bet pirmoji savaitė buvo lengvesnė. Nuo pirmadienio laukia sunkesnės treniruotės, didesni krūviai. Būtinai atliksime testus, tikrinsime žaidėjų svorį. Susidarysime visą reikiamą vaizdą, kad galėtume sklandžiai toliau planuoti treniruočių procesą.

– Šią savaitę prieš treniruotes visiems buvo matuojama temperatūra, personalas aikštėje dirbo su kaukėmis, akiniais, pirštinėmis. Gana neįprasti vaizdai futbole?

– Anksčiau sunkiai galėjome įsivaizduoti tokį vaizdą treniruotėse, tačiau per pastaruosius keletą mėnesių tai nestebina. Mieste, parduotuvėse visa tai matome ir jau spėjome priprasti. Futbolo aikštėje negaliu sakyti, kad toks vaizdas man labai patinka ir atrodo estetiškai, bet dabar svarbiausia sveikata. Viską suprantame.

– Visai neseniai sulaukėme gerų žinių – bus galima atnaujinti pilnavertes treniruotes.

– Tai tikrai labai puikios žinios, nes pilnavertės komandinės treniruotės yra visai kas kita. Futbolas yra kontaktinis sportas, manau, ir vaikinai jau nori įprastų treniruočių, po truputį sugrįžti į įprastą ritmą.

– Ar darbą apsunkina tai, kad kol kas nėra tiksliai aišku, kada tęsis čempionatas?

– Kai žinai konkrečias datas ruoštis visada yra gerokai paprasčiau, bet esame profesionalai. Lietuvoje pastaruoju metu situacija gerėja, belieka tikėtis, kad taip bus ir toliau. Kai bus žinomos konkretesnės datos bus galima žvelgti toliau, galvoti apie kontrolines rungtynes, o kol kas laukiame naujos savaitės ir pilnaverčių treniruočių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)