Kaip skelbė CNN, 26-erių argentiniečiui puolėjui liga buvo diagnozuota dar prieš šešias savaites, o vėliau atliktas testas parodė, kad futbolininkas vis dar yra viruso nešiotojas.

P. Dybala buvo vienas iš pirmųjų „Juventus“ žaidėjų, užsikrėtęs panašiu metu kaip ir italas Daniele Rugani bei prancūzas Blaise'as Matuidi. Koronavirusas buvo diagnozuotas ir P. Dybalos merginai, argentiniečių dainininkei Orianai Sabatini.

Kaip informavo šaltiniai „Juventus“ klube, P. Dybalai iš viso atlikti jau keturi koronaviruso testai, tačiau apie dviejų paskutinių rezultatus kol kas nepranešama. Tiesa, klubo atstovas patvirtino: „Dybala vis dar laikomas užsikrėtusiu, o kai jo testas bus neigiamas, klubas apie tai praneš.“

Pats žaidėjas ligos simptomų jau nebejaučia ir netgi individualiai sportuoja, tačiau jokios specifinės sąlygos, anot CNN informacijos, jam nėra sudarytos.

„Jis yra futbolininkas ir privalo gerbti sveikatos sistemą. Kol jo testai teigiami, žaidėjas turi būti atsiskyręs ir išlaukti visą viruso buvimo organizme laiką, specialus gydymas jam netaikomas“, – pažymi „Juventus“ klubo šaltinis.

Kad užsikrėtė koronavirusu, P. Dybala ir jo draugė socialiniuose tinkluose pranešė dar kovo 21-ąją. Po savaitės pats žaidėjas paskelbė, kad su drauge jautė labai stiprius ligos simptomus, tačiau po kurio laiko judviejų savijauta pagerėjo.

Skirtingai nei P. Dybala, kiti du koronavirusu užsikrėtę žaidėjai – D. Rugani ir B. Matuidi, jau yra laikomi pasveikusiais. Apie tai paskelbė ir pats „Juventus“ klubas.

Šią savaitę Pasaulio sveikatos organizacija skelbė, kad nėra jokių garantijų, jog COVID-19 prasirgęs žmogus virusu negali užsikrėsti antrą kartą.

Italija yra viena iš labiausiai koronaviruso paveiktų šalių pasaulyje, nors situacija Apeninų pusiasalyje vis gerėja. Italijoje yra fiksuota daugiau nei 200 tūkst. užsikrėtimų koronavirusu atveju, iš kurių daugiau nei 27 tūkst. baigėsi žmonių mirtimi.

Kaip ir kitos sporto šakos šalyje, Italijos „Serie A“ čempionatas buvo laikinai sustabdytas, tačiau sezonas kol kas nėra oficialiai pabaigtas. Kadangi Italijoje karantino sąlygos pamažu bus švelninamos, vėl pradėta kalbėti apie tai, kad futbolo sezonas dar gali būti pratęstas. Pagal laipsnišką karantino švelninimo planą, futbolo komandos kartu galėtų pradėti treniruotis gegužės 18-ąją. Tą pačią dieną šalyje vėl bus atidaryti muziejai ir bibliotekos.

Tiesa, šalies sporto ministras Vincenzo Spadafora lūkesčius apie galimą sezono atnaujinimą gerokai numalšino. „Galimybė labai nedidelė. Jeigu aš būčiau vienas iš klubų prezidentų, aš galvočiau apie pasiruošimą kitam sezonui“, – vienai iš Italijos televizijų sakė jis.

Šią savaitę oficialiai pranešta apie Prancūzijos čempionato nutraukimą ir Paryžiaus PSG paskelbimą sezono nugalėtojais.

Kitos trys didžiosios Europos lygos – Anglijos, Vokietijos ir Ispanijos – vis dar tikisi pratęsti sezonus.

Tiesa, niekaip nepasveikstančio P. Dybalos atvejis gali iškelti papildomų klausimų dėl nepamatuotos rizikos.

Kaip šią savaitę užsiminė vyriausiasis FIFA (Tarptautinės futbolo federacijos) gydytojas Michelis d'Hooghe'as, atnaujinti pirmenybes nebūtų pats protingiausias sprendimas.

„Mano pasiūlymas būtų toks: jei įmanoma, nežaisti kontaktinio futbolo artimiausiu metu. Geriau ruoštis kitam sezonui“, – tiesiai šviesiai pareiškė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)