Nuo ankstyvo kovo sustabdytame Nyderlandų aukščiausios futbolo lygos sezone liko sužaisti 9 rungtynes, po vienodai taškų surinkusios „Ajax“ ir AZ pirmauja turnyro lentelėje, aukščiau dėl geresnio įvarčių santykio yra „Ajax“.

Daugelis Europos lygų planuoja grįžti vasarą ir sužaisti likusias rungtynes už uždarų durų, tačiau M. Rutte teigė, kad net mačai be žiūrovų nebus vykdomi iki rudens. Toks draudimas anksčiau galiojo iki birželio 1 dienos.

Be futbolo bus atšaukti keli populiarūs festivaliai Nyderlanduose.

„Tikrai negalime sau leisti rizikuoti per ateinančius mėnesius ir pateikėme aiškią poziciją organizatoriams. Tai galbūt glumina, tačiau turime tai paaukoti“, – sakė M. Rutte.

Nyderlandų futbolo federacija po šio pareiškimo ketina paskelbti „Eredivisie“ sezono pabaigą ir konsultuosis su UEFA, ką daryti dėl likusių šios organizacijos rungtynių. Šalies klubai rinksis penktadienį, kad aptartų sezono pabaigą ir tokio sprendimo pasekmes.

Keli „Eredivisie“ klubai neseniai patys siūlė paskelbti sezoną baigtu, tarp jų buvo AZ, „Ajax“ ir PSV.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)