Paskutiniame atrankos etape dešimt komandų rungsis dėl šešių likusių vietų.

Rinktinės suskirstytos į dvi grupes po penkias, o tolyn žengs po tris geriausias kiekvieno pogrupio ekipas.

Į antrą grupę Lietuva pateko kartu su Danija, Turkija, Kazachstanu ir Ispanija. Pirmadienį, nuo 21.15 val., lietuvių rungtynės su pastarąja bus transliuojamos tiesiogiai oficialiame UEFA „Youtube“ kanale.

Varžybas apžvelgianti UEFA akcentuoja Lietuvą kaip šalį, kurioje virtualus futbolas sugebėjo pakeisti žaidimą tikrose aikštėse, sustojusį dėl koronaviruso pandemijos.

„Per kelias pastarąsias savaites šioje Baltijos valstybėje dėmesys efutbolo varžyboms išaugo dramatiškai – nacionalinės komandos žaidimą internetu stebi daugiau nei 10 tūkst. aistruolių“, – rašoma UEFA pranešime žiniasklaidai.


„Esame laimingi, kad padėjome žmonėms rasti alternatyvų fiziniam sportui šiuo sunkiu laikotarpiu. Susidomėjimas buvo juntamas nuo pat pradžių, bet kuomet iškopėme į kitą atrankos etapą, jis dar labiau išaugo. Mūsų rungtynes jau peržiūrėjo 12,5 tūkst. sirgalių, sulaukėme televizijos ir žiniasklaidos dėmesio“, – cituojamas Lietuvos rinktinės žaidėjas Donatas Grabarčiukas.

Lietuviai pirmame atrankos etape praėjusį mėnesį žaidė šešių komandų F grupėje. Pasiekusi penkias pergales, vienerias lygiąsias ir keturiskart pralaimėjusi Lietuva (16 tšk.) nusileido tik Liuksemburgui (20 tšk.), už nugaros palikdama Baltarusiją (15 tšk.), Kosovą (13 tšk.), Gruziją (13 tšk.) bei Šiaurės Airiją (8 tšk.).

Antras etapas susidės iš dviejų turų. Pirmą kartą visos komandos grupėse sužais tarpusavyje pirmadienį, o atsakomosios dvikovos vyks lygiai po savaitės.

Finalinis Europos čempionato etapas numatytas gegužės 23-24 dienomis. Tiesioginius kelialapius į jį pelnė dešimt komandų: Bosnija ir Hercegovina, Prancūzija, Vokietija, Graikija, Izraelis, Italija, Liuksemburgas, Nyderlandai, Rumunija bei Serbija.

Pirmenybių nugalėtojams atiteks 40 tūkst. eurų piniginis prizas, o iš viso stipriausioms komandoms bus išdalinta 100 tūkst. eurų.

Lietuvos efutbolo komandą sudaro D. Grabarčiukas ir Edgaras Skrielius. Trenerio funkcijas atlieka Martynas Bendikas, o skauto poziciją užima Aleksas Stankevičius.

Europos efutbolo čempionato atrankos grupės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)