Prancūzų žurnalistas Nicolas Vilasas išleido biografinę knygą „Mourinho: Behind the Special One“, kurioje aprašytas dukart Čempionų lygos nugalėtojo karjeros kelias. Knygoje buvo atskleista negirdėta istorija apie portugalo derybas su „Liverpool“.

2004 metais J. Mourinho netikėtai atvedė „Porto“ ekipą į UEFA Čempionų lygos viršūnę bei sudomino stipriausius Europos futbolo klubus. Pirmoji į specialistą nusitaikė „Liverpool“ vadovybė, kuriai greitai pavyko pasiekti savo – portugalas sutiko perimti „raudonųjų“ vairą.

Vis dėlto tuometinis „Liverpool“ vadovas Rickas Parry paprašė J. Mourinho ir jo agento Jorge Mendeso palaukti 15 dienų, po kurių komanda turėjo išsiskirti su komandą treniravusiu prancūzu Gerardu Houllier. Tiek dienų išlaukta nebuvo.

Kol „Liverpool“ delsė, Londono „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius pasiūlė J. Mourinho didesnį atlyginimą, todėl šis tapo „aristokratų“ strategu. Per pirmus du sezonus Londone portugalas padovanojo komandai du „Premier“ lygos čempionų titulus.

Mersisaido ekipa taip pat neliko tuščiomis – vietoje J. Mourinho buvo pasikviestas Ispanijos čempionatą ir UEFA taurę su „Valencia“ laimėjęs Rafaelis Benitezas, kuris jau pirmajame sezone su „Liverpool“ tapo UEFA Čempionų lygos nugalėtoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)