Portlando „Timbers“ komandos vartininkas Jeffas Attinella yra unikalus tuo, jog save gali vadinti ne tik futbolininku, bet ir knygų vaikams autoriumi. 31-erių sportininkas jau yra išleidęs penkias knygas ir su šeima netgi įkūręs leidybos įmonę.

„Mintis parašyti knygas gimė dėl mano meilės pasakoti istorijas. Nuostabu, kai žmonės randa būdų nupasakoti tam tikrus įvykius unikaliai. Aš mėgstu išdėstyti, kaip tam tikri veikėjai atsidūrė ten, kur jie yra istorijos pabaigoje“, – sako J. Attinella.

2017-2018 metais su V. Andriuškevičiumi Portlande žaidęs J. Attinella šiemet su žmona Kendall susilaukė antrojo vaiko, o knygų autoriaus karjerą futbolininkas pradėjo tuomet, kai 2016 metais gimė pirmoji jo atžala – dukra Remy Rose.

Didelis sporto gerbėjas J. Attinella debiutavo su istorija, kurioje vaizdžiai nupasakojo, kaip Čikagos „Cubs“ po 108 metų pertraukos tapo stipriausia JAV beisbolo komanda. Vėliau tais pačiais metais jis išleido ir knygą ir apie pirmąjį Klivlando „Cavaliers“ NBA čempionų titulą.

„Tiesiog kvailiojau užsirašinėdamas dalykus telefone, norėjau tai papasakoti dukrai. Kai parodžiau užrašus savo uošviui, jis paskatino mane leisti knygas“, – prisimena futbolininkas, kuris neretai lankosi Portlando mokyklose, o karantino metu suteikė galimybę savo knygų elektronines versijas parsisiųsti nemokamai.

„Galbūt baigęs karjerą rašysiu daugiau. Mano tikslas – parašyti po knygą apie kiekvieno sporto komandą. Manau, jog įspūdingos istorijos turi būti pasakojamos iš kartos į kartą, taip suteikiant galimybę tėvams su vaikais dalintis turima meile sportui“, – priduria ilgametis MLS futbolininkas.

MLS neleidžia komandoms grįžti į treniruotes bent iki balandžio 24-osios. Numatyta, kad sezonas gali būti pratęstas gegužės 10-ąją, tačiau tokiu scenarijumi yra abejojama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)