Baltarusijos „Premier“ lyga yra vienintelė Europoje, kur vis dar žaidžiamas futbolas. Tokį sprendimą pasaulio žaidėjų asociacija pavadino neatsakingu plintant koronavirusui ir daugėjant pandemijos aukų.

Prie jų jungiasi vis daugiau vietinių sirgalių. Interneto socialinėje erdvėje Baltarusijos „ultros“ prieš 4 turą paskelbė įrašą, kur kviečia neiti į stadionus esant koronaviruso pavojui.

„Šiandien prasideda ketvirtas čempionato turas. Mes kviečiame fanus nustoti palaikyti savo komandas stadionuose. Tęsti čempionatą tokioje situacijoje mūsų nuomone yra neleistina“, – teigiama įraše.

Nepaisant kvietimo, stadione Gardine vis tiek buvo matomi sirgaliai tribūnose.
Rungtynių pirmojo kėlinio pabaigoje (41 min.) į priekį išsiveržė „Belšina“ futbolininkai, tačiau „Neman“ rezultatą išlygino 58 min.

Iki dvikovos pabaigos nė vienai ekipai įgyti pranašumo nepavyko.

Kitos 4 turo rungtynės bus žaidžiamos balandžio 11, 12 ir 13 dienomis.

Baltarusijos futbolo klubai sugalvojo naują būdą užpildyti tuštėjančius stadionus per koronaviruso krizę – į tuščias kėdes sodina manekenus su ant veidų priklijuotomis sirgalių nuotraukomis. Šias virtualiai galima išsipirkti internete.

Kol didžioji dauguma Europos valstybių laikosi karantino ir uždarė sienas, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka jokio pavojaus nemato ir rekomenduoja šalies gyventojams gerti degtinę, kad įveiktų virusą.

Baltarusijos valdžia įspėjimus dėl pandemijos vadina „psichoze“ ir visais įmanomais būdais mėgina užgniaužti šalyje kylančią baimę dėl COVID-19 plitimo.

Tarp Rusijos ir Europos Sąjungos esanti Baltarusija, turinti 9,5 mln. gyventojų, penktadienį oficialiai pranešė, kad protrūkio aukų padaugėjo iki 19, o bendras infekuotųjų skaičius pasiekė 1 981. Pasveikusiųjų skaičius išaugo iki 169.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)