Tiksliau – vienoje iš Bresto stadiono tribūnų, kuriame susitiko vietos „Dinamo“ ir Soligorsko „Šachtar“.

„Dinamo“ klubas prieš šį mačą pasiūlė įsigyti „virtualius“ bilietus, skirtus visiems futbolo gerbėjams pasaulyje.

Toks bilietas – 67 rubliai (23,3 Eur), net keliolika kartų brangesnis už pigiausią popierinį, kurio kaina siekė 2,5 rublio (0,87 Eur), o apskritai brangiausias realus bilietas – 16 rublių (5,57 Eur).

Į „virtualaus“ bilieto paketą įėjo „virtualus“ buvimas stadione, tikras bilietas į mačą, rungtynių programėlė, 10 proc. nuolaida klubo atributikai internete. Nors prieš mačą Bresto klubas nepaaiškino kaip, bet tvirtino garantuojantis „virtualių“ žiūrovų buvimą stadione.

Be to, „Dinamo“ klubas įsipareigojo paštu išsiųsti bilietą ir rungtynių programėlę į bet kurią pasaulio vietą, o po rungtynių pateikti nuotraukas ir vaizdo medžiagą iš susitikimo.

Buvo skelbta, kad dalis pajamų bus skirta Baltarusijos kovai su koronavirusu.

Klubas nepranešė, kiek pavyko parduoti tokių bilietų, bet „Dinamo“ tęsėjo duotą pažadą apie „virtualių“ sirgalių buvimą rungtynėse.

Vienoje iš tribūnų ant kėdžių buvo sustatyti manekenai, kurie vilkėjo įvairių klubų futbolo marškinėlius. Vietoj manekenų galvų pritvirtintos realių žmonių nuotraukos.

„Twitter“ socialiniame tinkle „Dinamo“ išplatino nuotraukas iš „tarptautinės tribūnos“.

„Pirmieji virtualūs sirgaliai Bresto „Dinamo“ ir Soligorsko „Šachtar“ rungtynėse! Ačiū už jūsų palaikymą!“, – dėkojo klubas.

Kai kurie sporto gerbėjai šią iniciatyvą vertino nevienareikšmiškai, internete dalis jų stebėjosi tokia akcija ir apskritai nelabai suprato kam tai ir kodėl.

Rungtynes Breste 2:0 laimėjo šeimininkė „Dinamo“ ekipa, kitose rungtynėse staigmeną pateikė Mozyriaus „Slavia“, kuri namuose 1:0 pranoko Barisavo BATE.

Atsakomosios rungtynės – balandžio 29 dieną.

Baltarusija tebėra vienintelė Europoje šalis, kurioje futbolo kovos nebuvo sustabdytos dėl koronaviruso pandemijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)