Sunkiai sezoną pradėjusi ir du pralaimėjimus pirmuose turuose patyrusi „Dinamo“ ekipa penktadienį galiausiai šventė pirmąją pergalę 2:0 prieš Žodino „Torpedo“.

Namuose žaidusį Minsko klubą 21-ąją minutę į priekį išvedė Vladislavas Klimovičius, o 43-ąją minutę rezultatą padvigubino praėjusį sezoną Marijampolės „Sūduvos“ garbę gynęs kroatas Karlo Bručičius.

Nors Baltarusijos valdžia ignoruoja koronaviruso grėsmę, Minske iniciatyvos ėmėsi sirgaliai. Ištikimiausių „Dinamo“ fanų grupuotė prieš penktadienio mačą paskelbė, jog stadione nepasirodys.

Sirgalių grupuotė paragino namuose likti bei rungtynes per televiziją stebėti visus baltai-mėlynųjų aistruolius, o ši žinutė buvo išgirsta – pagrindinis šalies stadionas penktadienį buvo pustuštis.

22 tūkst. žiūrovų talpinti galinčiame Minsko olimpiniame stadione penktadienį rungtynes stebėjo tik 411 sirgalių, o 97 proc. neužpildytų vietų yra šio stadiono visų laikų antirekordas.

Kitose penktadienio rungtynėse „Gorodeja“ svečiuose 1:0 palaužė Babruisko „Belšina“ komandą.

Iniciatyvos kovoti su koronavirusu jau imasi ir kai kurie klubai – „Vitebsk“ ir „Smoleviči“ susitarė nukelti šį sekmadienį vykti turėjusias čempionato rungtynes.

Būtent Vitebskas pastaruoju metu tapo pagrindiniu Baltarusijos koronaviruso židiniu, ten trečiadienį užfiksuoti 163 užsikrėtimo atvejai.

Minsko Dinamo gerbėjai
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)