Miuncheno „Bayern“, Dortmundo „Borussia“, „RB Leipzig“ ir Lėverkuzeno „Bayer“ atsisakys pajamų iš nacionalinės žiniasklaidos, o kitus pinigus skirs iš savo biudžetų.

Vokietijos futbolo lygų asociacija (DFL) turės nuspręsti, kaip šiuos pinigus išdalinti.

„Mes norime pademonstruoti solidarumą visiems „Bundesliga“ ir „Bundesliga 2“ klubams“, – teigė „Bayern“ klubo vadovas Karlas-Heinzas Rummenigge.

Paskutinis „Bundesliga“ čempionato mačas sužaistas kovo 11-ą dieną, čempionatas dėl COVID-19 viruso grėsmės sustabdytas kovo 13 dieną.

„Šiuo sudėtingu metu svarbu paremti pečiu silpnesnį. Be to, norime pademonstruoti, kad futbolas sudėtingą periodą išgyvena kartu“, – pridūrė „Bayern“ bosas.

Tai ne vienintelė sveikintina iniciatyva iš Vokietijos.

Praėjusią savaitę „The Bild“ praneša, kad Lenkijos futbolo rinktinės žvaigždė kartu su savo žmona Anna paaukojo 1 milijoną eurų kovai su koronavirusu ir jo pasekmėmis.

Šią sumą Lewandowskiai pervedė fondui „We Kick Corona“, kurio kampaniją prieš dieną pradėjo kiti du „Bayern“ žaidėjai – Leonas Goretzka ir Joshua Kimmichas, nuo savęs skyrę po pusę milijono.

Vien per pirmąsias dvi dienas į „We Kick Corona“ sąskaitą įkrito beveik 3 mln. eurų.

Be to, šį trečiadienį „Bayern“ ir „Borussia“ žaidėjai bei klubų vadovai sutiko susimažinti savo atlyginimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)