„Taip galėjo nutikti tik mums“, – atsidūsta „Liverpool“ sirgaliai, kurie jau šį šeštadienį galėjo triumfuoti. Po kovo 7-ąją iškovotos pergalės prieš „Bournemouth“ Mersisaido ekipą nuo „Premier“ lygos čempiono titulo skiria tik du laimėjimai, tačiau jų pasiekti galimai nebepavyks, nes pirmenybės buvo sustabdytos, o virš jų pakibo miglos debesys.

Koronavirusas tapo atsakymu į sezono viduryje futbolo sirgalių ir apžvalgininkų neretai keltą klausimą „Ar kažkas gali „Liverpool“ sustabdyti?“. Raudonieji šį sezoną vieną po kito gerino rekordus ir nuolat toldami nuo persekiotojų „Manchester City“ beveik neleido suabejoti – 30 metų užtrukusiai lygos titulų sausrai ateina galas.

Anglijos čempione 18 kartų tapusi „Liverpool“ ekipa dar nė karto nelaimėjo 1992 metais įkurtos „Premier“ lygos, todėl, nors pernai komanda po 14 metų pertraukos užkariavo Europą bei tapo UEFA Čempionų lygos nugalėtoja, dvigubai ilgiau lauktas triumfas vietiniame čempionate daugumai sirgalių būtų netgi svarbesnis.

Pastarieji metai „Liverpool“ komandai buvo pasakiški: laimėta ne tik Čempionų lygą, bet ir FIFA Pasaulio klubų taurė, o po šių pergalių netrūko ambicijų iškovoti ir visus įmanomus titulus savame fronte. Vis dėlto žygis lygos taurėje baigėsi kuomet jaunimo ekipa neprilygo „Aston Villa“ vienuolikei, o FA taurės aštuntfinalyje buvo nusileista Londono „Chelsea“.

17 metų „Premier“ lygoje neregėtą dominavimą demonstravę „Liverpool“ futbolininkai šalies pirmenybėse pralaimėjimų išvengė net 44 mačuose iš eilės ir taikėsi į istorinį Londono „Arsenal“ pasiekimą – laimėti čempionatą nepralaimėjus nė karto. Tokia viltis subliuško paskutinę vasario dieną, kai J. Kloppo kariauna 0:3 sensacingai krito prieš „Watford“.

Patyrus pirmąjį pralaimėjimą „Premier“ lygoje per 14 mėnesių, netrukus „Liverpool“ turėjo nuryti dar vieną itin karčią piliulę – UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje Mersisaido klubas po pratęsimo pareikalavusios kovos dramatiškai nusileido Madrido „Atletico“ ir patyrė pirmąjį tarptautinį pralaimėjimą namuose per šešerius metus.

Neapgynus Čempionų lygos nugalėtojų titulo, „Liverpool“ sezone, atrodė, intrigų jau nebeliko. Likus sužaisti 9 mačus, prieš „Manchester City“ turimas atotrūkis pasiekė net 25 taškus, o tai yra didžiausias visų laikų skirtumas tarp lyderių elitinės Europos futbolo lygose. Vis dėlto intrigą į „Liverpool“ sezoną sugrąžino koronavirusas.

„Liverpool“ yra vienintelis klubas „Premier“ lygos istorijoje, pirmavęs čempionate per Kalėdas, ir nesugebėjęs pirmauti čempionatui pasibaigus. Taip raudoniesiems nutiko jau tris kartus – 2008-2009, 2013-2014 bei 2018-2019 metų sezonuose. Sumeluoti gali ir ketvirtas kartas – nepaisant dominavimo šiame sezone J. Kloppo auklėtiniai titulo ir vėl gali nesulaukti.

Nors nėra aišku, kaip sustabdytas futbolo sezonas klostytis toliau, oficialūs UEFA atstovai užsiminė apie tai, jog čempionų titulai „kabinetuose“ dalinami nebus – vadinasi, jei čempionatai bus nutraukti, visi šio sezono rezultatai bus anuliuoti. „Be dviejų įvarčių“ čempionui „Liverpool“ klubui išimčių taikoma nebus.

Nors dalis futbolo ekspertų ir apžvalgininkų tvirtina, jog Liverpulio komanda titulo nusipelnė ir anuliuoti sezoną būtų nesąžininga jos atžvilgiu, kiti įsitikinę, jog dovanoti trofėjų būtų ne ką labiau teisinga. Vienintelė išeitis šiuo metu – tikėtis, jog sezonas vienu ar kitu būdu bus pratęstas.

Su tokia viltimi „Premier“ lyga rungtynes atidėjo iki balandžio 30 dienos bei išplatino pranešimą apie tai, jog sezonas tęsis iki tol, kol bus pabaigtas.

Nors „Liverpool“ sirgaliai apgailestauja dėl sugadinto sezono ir nerimauja dėl jo pabaigos, viena ryškiausių sporto asmenybių šiuo sunkiu laikotarpiu tapęs raudonųjų treneris J. Kloppas įneša ramybės. Strategas šią savaitę išplatino daugelį sužavėjusį pranešimą, aktualų visų sporto šakų gerbėjams visame pasaulyje.

„Turime daryti viską, kad apsaugotume vienas kitą. Šiuo metu tai svarbiau nei kada nors anksčau. Visada sakiau, kad futbolas yra pats svarbiausias iš mažiausiai svarbių dalykų. Šiuo metu futbolas yra nė kiek nesvarbus apskritai.

Žinoma, nenorime, kad čempionatai būtų stabdomi, tačiau jei tai padės likti sveikiems, klausimų kilti negali. Jei reikia rinktis tarp futbolo ir visuomenės gerovės, pasirinkimo čia būti negali. Gyvenime visada prioritetą teikite savo sveikatai ir nerizikuokite.

Prašau, saugokite save ir vienas kitą. Jūs niekada neisite vieni“, – sakė per pastaruosius penkerius metus „Liverpool“ į futbolo elitą sugrąžinęs J. Kloppas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)