Romos „Lazio“ priklausantis ir „Serie C“ diviziono „Sicula Leonzio“ ekipai paskolintas vartininkas Marius Adamonis džiaugėsi sėkmingu sezonu ir nekantriai laukė paskutinės jos dalies, tačiau italus užgulęs ir virš 4000 aukų jau pareikalavęs koronavirusas nuo kovo pradžios visiškai paralyžiavo šalies gyvenimą, ne išimtis ir futbolas.

Sicilijoje, Sirakūzų provincijoje, Lentinio miesto klube „Sicula Leonzio“ 22-ejų Marius yra nuo sausio vidurio. Jei iki jo atvykimo komanda murkdėsi silpniausių komandų trejete, tai nuo lietuvio prisijungimo ekipa per dešimt susitikimų nepralaimėjo 8 rungtynių, pasiekė 5 pergales bei atsispyrė nuo turnyro lentelės dugno.

„Iš tikrųjų labai norėčiau užbaigti šį sezoną, nes buvome pasiekę išties gerą sportinę formą. Būtų labai gaila, jei viskas taip ir užsibaigtų“, – kalbėjo M. Adamonis.

Kovo 8-oji buvo paskutinės „Sicula Leonzio“ rungtynės, po kurių netrukus pranešta apie „Serie C“ pirmenybių sustabdymą, o komanda nutraukė treniruočių procesą.

„Išvykti nusprendžiau savo noru, nuojauta neapgavo, kad Italija greitai nesusitvarkys kovoje su koronavirusu“, – kalbėjo M. Adamonis.

Ir išties, šią savaitę kone kasdien šalis fiksuoja ypač liūdnas tendencijas kalbant apie COVID-19 infekcijos aukas.

Štai, šeštadienį Italija pranešė apie dar 793 naujus mirties nuo koronaviruso atvejus, ir tai yra naujas šios šalies vienos dienos rekordas. Iš viso šalyje koronaviruso sukeliama liga COVID-19 pareikalavo beveik 5,5 tūkst. gyvybių; tai yra didžiausias mirusiųjų nuo šios ligos skaičius pasaulyje.

Nepadeda ir griežtos priemonės: visoje Italijoje nuo kovo 10-osios galioja draudimas gyventojams išeiti iš namų. Restoranai, barai ir parduotuvės uždarytos. Žmonės gali palikti namus tik darbo tikslais, apsipirkti ar nueiti pas gydytoją ar į vaistinę.

M. Adamonio atstovaujamas klubas – pačiuose šalies pietuose. Anot jo, Sicilijoje situacija nebuvo labai bloga, kol žmonės iš Šiaurės Italijos nepradėjo plūsti į pietus.

„Jau paskutiniuose keliuose turuose vyko rungtynės be žiūrovų, o tada po kovo 8-osios nutraukė treniruotes ir čempionatą.

Asmeniškai nebuvo taip, kad slėpčiausi ir bijočiau išeiti kažkur, tiesiog laikiausi visų taisyklių karantino metu. Sicilijoje žmonės nebuvo pasimetę, didelės panikos nesijautė, bet labai ištuštėjo gatvės, užsidarė daug parduotuvių“, – kalbėjo M. Adamonis.

Marius Adamonis (klubo „Sicula Leonzio“ nuotr.)

Praėjusią savaitę namo grįžęs atletas neabejojo sulauksiantis naujo pranešimo apie nukeliamas pratybas. „Pasižiūrėjus į užsikrėtusiųjų skaičius, jie vien auga ir nematyti jokių teigiamų ženklų“, – kalbėjo M. Adamonis.

Bet prieš šį savaitgalį panevėžietis sulaukė netikėto kvietimo grįžti Į Italiją.

„Bandau aiškintis, penktadienį paskambino ir liepė važiuoti atgal. Jie tikisi, kad balandžio 3-ią jau pradėsime treniruotis", – pasakojo M. Adamonis.

Vartų sargas mano, kad Lietuvai pavyks išvengti tragiško COVID-19 viruso protrūkio.

„Manau, Lietuva sureagavo labai profesionaliai ir išvengs Italijos scenarijaus. Žmonės čia laikosi karantino taisyklių, tikiuosi, kad labai daug užsikrėtusiųjų koronaviruso infekcija Lietuvoje nebus“, – vylėsi M. Adamonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)