Kalbėdamas konkrečiai apie futbolą, Jonas Schmidtas-Chanasitas pareiškė manantis, kad į pagrindinius stadionus populiariausias pasaulyje sporto žaidimas sugrįš ne anksčiau nei 2021-aisiais.

Anot jo, nėra galimybių, kad futbolas būtų žaidžiamas be žiūrovų.

„Nemanau, kad žaidimas į stadionus sugrįžtų balandį ar gegužę, kaip neva yra planuojama. Nemanau, kad balandį apskritai būtų pradėta kalbėti apie galimą sugrįžimą. Be žiūrovų žaisti taip pat negalima, nes kils grėsmė, jog žmonės pradės rinktis į namus ir rungtynes žiūrėti grupėmis. O tai vėl potenciali grėsmė viruso plitimui“, – pažymėjo J. Schmidtas-Chanasitas, kalbėdamas su NRD televizija.

Vokietijos Bundeslyga dėl koronaviruso plitimo yra sustabdyta bent jau iki balandžio 2-osios, tačiau beveik nebėra abejonių, kad ši data bus pastūmėta į priekį. Kaip teigė Vokietijos futbolo lygos administracijos direktorius Christianas Seifertas, vienintelis variantas „išgelbėti sezoną“ – žaisti be žiūrovų.

Visgi virusologas J. Schmidtas-Chanasitas tokių šnekų nesiūlo vertinti rimtai.

„Esu įsitikinęs, kad futbolas vėl bus žaidžiamas tik 2021-aisiais. Nemanau, kad būtų realistiška kalbėti apie įmanomą šio sezono pabaigimą aikštėje. Juk mes matome, kas vyksta Europoje ir kas dar laukia. Net jeigu ligą ir pavyktų pažaboti, vėl rizikuoti jos proveržiu rengiant varžybas būtų tiesiog nenormalu“, – konstatavo jis.

Vokietijos čempionate prieš sustabdant varžybas pirmąją vietą užėmė Miuncheno „Bayern” ekipa, per 25 rungtynes surinkusi 55 taškus.

Profesionalaus futbolo varžybas dėl koronaviruso yra sustabdžiusios beveik visos Europos šalys. Tiesa, prieš srovę eina baltarusiai, kurie ketvirtadienio vakarą ne sustabdė, o pradėjo naują šalies futbolo čempionatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)