Baltarusijos futbolo lyga startavo „Energetik BGU“ pergale 3:1 prieš Borisovo BATE ekipą. Tiesioginėje transliacijoje buvo matomi keli šimtai sirgalių, susirinkusių palaikyti komandas žiūrovams skirtose tribūnose.

Baltarusijos futbolo federacijos galva Vladimiras Bazanovas oficialioje interneto svetainėje teigė, kad šalyje nustatytas tik 51 koronaviruso atvejis, todėl nėra priežasties nepradėti sezono.

„Dėl kokios priežasties neturėtume startuoti? Ar šalyje paskelbta nepaprastoji padėtis? – kalbėjo V. Bazanovas. – Pas mus nėra kritinės situacijos. Todėl nusprendėme pradėti čempionatą laiku. Šiandien“.

Jis pridūrė, kad nebuvo prasmės neleisti rinktis žiūrovams, kaip tai darė daugelis kitų futbolo lygų Europoje prieš stabdant sezonus.

„Taip, daugelis rungtynių Europoje vyko be žiūrovų, tačiau tiek fanų susirenka aplink stadioną, kad nėra prasmės užverti jiems duris“, – teigė V. Bazanovas, pridūręs, kad ketina ir pats gyvai stebėti keletą rungtynių.

„Jei sekėte praėjusį čempionatą, tai žinote, kad aš nuolat stengiuosi dalyvauti rungtynėse. Pirmame ture ketinu pažiūrėti trejas rungtynes“, – sakė jis.

Ketvirtadienį kitose rungtynėse „Šachtior“ 0:1 nusileido „Torpedo“ futbolininkams, o dar šeši mačai numatyti tarp penktadienio ir sekmadienio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)