Kaip informavo pats klubas, koronavirusu užsikrėtė net 15 asmenų – darbuotojų, žaidėjų, trenerių. Jų pavardės nėra skelbiamos.

Pranešama, kad koronavirusas diagnozuotas 7 klube dirbantiems treneriams, 5 darbuotojams ir 3 pagrindinės „Alaves“ komandos žaidėjams.

Anot paties klubo informacijos, tyrimai buvo atlikti visiems „Alaves“ klubo darbuotojams, taip pat ir Vitorijos „Baskonia“ krepšinio klubo nariams. Visi kiti testai buvo neigiami.

„Alaves“ tvirtina, kad visi 15 klube fiksuotų koronaviruso atvejų yra asimptomatiniai, sveikatos problemų užsikrėtusieji neturi.

Visi klubo nariai izoliavosi ir laukia karantino pabaigos, užsikrėtusius žmones stebi medikai.

Štai kaip laiką karantino metu leidžia krepšininkas Tornikė Šengelija.

„Alaves“ – ne pirmas Ispanijos „La Liga“ klubas, kurio nariams diagnozuotas koronavirusas. Anksčiau buvo pranešta apie masinį užsikrėtimą „Valencia“ gretose, užsikrėtusių yra ir Barselonos „Espanyol“ komandoje.

Kovo 12-ąją Ispanijos futbolo čempionatas buvo sustbadytas bent dviem savaitėms, tačiau neabejojama, kad šis terminas bus pratęstas.

Ispanija yra vienas iš pagrindinių koronaviruso židinių Europoje. Trečiadienio duomenimis šioje šalyje yra diagnozuota beveik 14 tūkst. koronaviruso atvejų. 598 iš jų baigėsi užsikrėtusiųjų mirtimi.

Apie niūrias Ispanijos medikų prognozes, kas gali nutikti nepažabojus koronaviruso plitimo, galite paskaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)