Anot italų, jie siūlys birželį turėsiantį prasidėti „Euro 2020“ čempionatą nukelti, kad būtų galima užbaigti sustabdytą „Serie A“ čempionatą.

Federacijos vadovas Gabriele Gravina teigia, kad šią idėją pateiks antradienį per planuojamą UEFA skubų narių pasitarimą.

„Serie A“ čempionatas sustabdytas antradienį, o Italija yra labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusi šalis Europoje.

„Mes siūlysime, kad UEFA atidėtų Europos čempionatą.

Norime pabandyti užbaigti „Serie A“ pirmenybes, tai būtų sąžininga ir korektiška daug investicijų padariusių klubų atžvilgiu“, – teigė G. Gravina.

UEFA antradienį surengs vaizdo konferenciją, kurioje dalyvaus 55 narės, ir spręs birželio 12 – liepos 12 dienomis turinčio vykti „Euro 2020“ likimą.

Diskusijos apims nacionalinių šalių pirmenybių, tarptautinių turnyrų klausimus, įskaitant ir galimą „Euro 2020“ atidėjimą metams.

Italijos futbolo federacija anskčiau teigė, kad „Serie A“ čempionatas gali būti nebaigtas, buvo siūlyta alternatyvi atkrintamųjų varžybų idėja, taip pat pirmenybių rikiuotę fiksuoti pagal dabartinę turnyro lentelės situaciją arba visai nepaskelbti nugalėtojų.

Dabar G. Gravina viliasi sezoną užbaigti iki birželio 30 dienos, vienu mėnesiu vėliau, nei buvo planuota, tačiau pripažino, kad čempionatas gali būti nukeltas dar mėnesiu vėliau, o žaidėjai šiuo metu neturėtų treniruotis.

„Jei lyga būtų atnaujinta gegužę, palikčiau klausimą apie futbolininkų treniruotes. Palikime vaikinus namuose, jie turi atgauti fizines ir pssichologines jėgas“, – teigė Italijos futbolo federacijos vadovas.

Sekmadienį Italija pranešė apie 368 koronaviruso aukas, tai yra naujas Italijos paros mirčių rekordas.

„La Liga“ vadovas neabejoja sezono finišu

Tuo metu Ispanijos „La Liga“ prezidentas Javieras Tebas teigė esąs „įsitikinęs“, kad šalies čempionatas bus pratęstas ir užbaigtas.

Lyga buvo sustabdyta ketvirtadienį tuomet, kai Madrido „Real“ komanda pateko į karantiną, o vėliau net penkiems „Valencia“ pagrindinės komandos nariams nustatytas teigiamas koronaviruso testas.

Ispanija yra antra labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusi šalis po Italijos.

„Esu įsitikinęs, kad baigsime čempionatą. Dirbame su kitomis lygomis, kad suderintume rungtynių datas“, – žiniasklaidai kalbėjo „La Liga“ vadovas.

„Aš palaikau kontaktus su Italijos, Vokietijos lygų atstovais. Dabar laukiama antradienio, pamatysime, kas bus nuspręsta dėl Euro 2020, tada ir priimsime sprendimus dėl nacionalinių čempionatų.

Privalome galvoti apie sveikatą, tai yra svarbiausias dalykas. Jei lygos nutraukiamos, viskas bus peržiūrima ir pajamos bus daug mažesnės. Visų klubų biudžetai bus pažeisti, jei neužbaigsime čempionatų, bet esu tikras, kad mums pavyks“, – tvirtino „La Liga“ bosas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)