Pliaupiant lietui pirmasis kėlinys priklausė Jurgeno Kloppo kariaunai. „Liverpool“ nuo pirmųjų minučių užgulė varžovų vartus ir vieną po kito siuntė pavojingus smūgius, tačiau kieta svečių gynyba ir įspūdingai žaidęs „Atletico“ vartininkas Janas Oblakas neleido „raudoniesiems“ pasižymėti.

Baigiantis kėliniui „Liverpool“ padidino apsukas ir galiausiai pasiekė savo. Iš krašto Ozlade-Chamberlaino perduotą kamuolį Georginio Wijnaldumas 43-ią min. galva pasiuntė į svečių vartus. Nuo žemės atsitrenkęs kamuolys atsidūrė „Atletico“ vartuose. Čia bejėgis buvo ir J. Oblakas.


Po pertraukos aikštės šeimininkai sėkmingai tęsė pradėtą darbą ir gerokai apkartino J. Oblako gyvenimą. Vienas pavojingiausių momentų buvo 66-ą min. po chaoso Madrido komandos baudos aikštelėje.

Pasinaudojęs sumaištimi Andy Robertsonas smūgiavo stovėdamas prieš pat vartus, tačiau kamuolys atsimušė į svečių vartų virpstą.

Kelis kartus savo laimę mėgino Mohamedas Salahas, per save pora kartų mušė Sadio Mane, tačiau bendram rezultatui esant 1:1 komandos turėjo žaisti pratęsimą, kuris savo atkaklumu ir intriga priminė tikrą trilerį.

94-ą min. į vartų virpstą pataikė, o vėliau pats koja pataisė ir įvartį pelnė Firmino (2:0), tačiau jau po 3 minučių kitoje aikštės pusėje po Liverpulio ekipos vartininko Adriano klaidos pasižymėjo Marcosas Llorente (2:1).

Per pratęsimo pirmojo kėlinio pridėtą laiką (105+1) M. Llorente dar kartą nuginklavo Adrianą, išlygino rezultatą 2:2, o pagal bendrą rezultatą „Atletico“ išsiveržė į priekį 3:2.

Per antrą kėlinį visiškai išsikrovę aikštės šeimininkai jau neturėjo ką priešpastatyti pasitikėjimą atgavusiems varžovams. Tašką šioje dvikovoje padėjo Alvaro Morata, pelnęs dar vieną įvartį svečiams (120+1).

„Liverpool“ gynė pernai iškovotą Čempionų lygos nugalėtojų titulą, tačiau su svajonėmis vėl pasiekti finalą J. Kloppo auklėtiniams teko atsisveikinti jau aštuntfinalio etape.

Pirmose tarpusavio aštuntfinalio rungtynėse Madride „Atletico“ įveikė Liverpulio komandą 1:0.

„Liverpool“ 2 – 3 „Atletico“ (bendras 2 – 4)

43' [1 – 0] Georginio Wijnaldumas

94' [2 – 0] Firmino

97' [2 – 1] Marcosas Llorente

105+1' [2 – 2] Marcosas Llorente

120+1' [2 – 3] Alvaro Morata

Kitose rungtynėse Paryžiaus „Parc des Princes“ stadione žaidė vietos „Saint Germain“ ir Dortmundo „Borussia“ komandos. Be žiūrovų vykusioje dvikovoje aikštės šeimininkai pradžios kontroliavo kamuolį ir kūrė pavojingas progas.

Savo progos sulaukė PSG žvaigždė Neymaras. Po pakelto kampinio 28-ą min. brazilas laiku kyštelėjo galvą ir pasiuntė kamuolį į Dortmundo ekipos vartų tinklą.

Jau per pridėtą pirmojo kėlinio laiką (45+1) PSG rezultatą padvigubino. Greitoje kontratakoje Pablo Sarabia smūgiavo kamuolį varžovų vartų link, o šio skriejimo trajektoriją koja kiek pakoregavo Juanas Bernatas. Kamuolys atsidūrė tinkle, o PSG įpusėjus dvikovai pirmavo jau 2:0.

Antroje dvikovos dalyje PSG atsitraukė savo vartų link ir leido išmėginti sėkmę Vokietijos klubui, tačiau rezultatas švieslentėje nepasikeitė.

Pačioje mačo pabaigoje nelaikė ir žaidėjų nervai. Emre Canas 89-ą min. pargriovė Neymarą, o vėliau stumtelėjo jį po apsižodžiavimo, už ką gavo raudoną kortelę ir turėjo palikti aikštę.

Į masinį susistumdymą pateko ir įspėti buvo Neymaras, Marquinhos ir net jau ant atsarginių suolo sėdintis Angelas Di Maria. PSG šventė pergalę ir žengė į turnyro ketvirtfinalį.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Dortmundo ekipa namie įspūdingai patiesė PSG rezultatu 2:1.

PSG 2 – 0 Dortmundo „Borussia“ (bendras 3 – 2)

28' [1 – 0] Neymaras

45+1' [2 – 0] Juanas Bernatas

Į stipriausių šio sezono Europos klubų aštuonetą pirmieji žengė „Leipzig“ (Vokietija) ir Bergamo „Atalanta“ (Italija) atstovai. Antradienį Leipcige vietos futbolininkai 3:0 įveikė ir iš turnyro eliminavo Jose Mourinho treniruojamus Londono „Tottenham Hotspur“ futbolininkus.

Pirmąjį tarpusavio mačą „Leipzig“ išvykoje laimėjo 1:0. Kitoje dvikovoje Valensijos futbolininkai pralaimėjo 3:4, o į kitą etapą žengė „Atalanta“, kuri stipresnė buvo ir pirmose rungtynėse namuose (4:1).

Kovo 17 dieną atsakomąsias aštuntfinalio rungtynes žais Turino „Juventus“ ir „Lyon“ (po pirmo mačo „Lyon“ pirmauja 1:0), „Manchester City“ ir Madrido „Real“ („Man City“ pirmą dvikovą laimėjo 2:1). Kovo 18 dieną žais Miuncheno „Bayern“ ir Londono „Chelsea“ (3:0 po pirmųjų pirmauja Vokietijos čempionai), „Barcelona“ ir „Napoli“ (1:1).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)