Į stipriausių šio sezono Europos klubų aštuonetą pirmieji žengė „Leipzig“ (Vokietija) ir Bergamo „Atalanta“ (Italija) atstovai.

Leipcige vietos futbolininkai 3:0 (2:0) įveikė ir iš turnyro eliminavo Jose Mourinho treniruojamus Londono „Tottenham Hotspur“ futbolininkus. Tai buvo jau antra vokiečių pergalė prieš „Tottenham“ – pirmąjį mačą „Leipzig“ išvykoje laimėjo 1:0.

Du įvarčius dar rungtynių pradžioje (10 ir 21 min.) pelnė Austrijos rinktinės puolėjas Marcelis Sabitzeris, pasižymėjęs spyriu iš toli ir tiksliu smūgiu galva.


Baigiantis mačui pasižymėjo ir švedas Emilis Forsbergas.

Rungtynes Leipcigo stadione stebėjo 42 tūkst. žiūrovų.

Visai kitokia atmosfera tvyrojo Valensijos „Mestalla“ stadione. Jame dėl koronaviruso pavojaus žiūrovų nebuvo, o vietos „Valencia“ ir vėl buvo priversta pripažinti Italijos atstovų – „Atalanta“ futbolininkų pranašumą.

Gana makabriškoje atmosferoje nulijo įvarčiais, tačiau šeimininkams tai nebuvo paranku. Rungtynės baigėsi Valensijos futbolininkų pralaimėjimu 3:4 (1:2). Į kitą etapą žengė Italijos atstovai, kurie stipresni buvo ir pirmose rungtynėse namuose (4:1).

Jiems visus 4 įvarčius (2 iš jų nuo 11 m žymos) įmušė bosnis Josipas Iličičius.

Su turnyru atsisveikinančios Valensijos ekipos gretose du kartus pasižymėjo Kevinas Gameiro, vieną – Fernando Torresas.

Rezultatai

„Leipzig“ 3 – 0 „Tottenham Hotspur“ (I rungtynės – 1:0, bendras rezultatas 4:0)

10' Marcelis Sabitzeris [1-0]
21' Marcelis Sabitzeris [2-0]
87' Emilis Forsbergas [3-0]

„Valencia“ 3 – 4 Bergamo „Atalanta“ (I rungtynės 1:4, bendras rezultatas 4:8)

3' Josipas Iličičius [0-1] – iš 11 m
21' Kevinas Gameiro [1-1]
43' Josipas Iličičius [1-2]
51' Kevinas Gameiro [2-2]
67' Fernando Torresas [3-2]
71' Josipas Iličičius [3-3]
82' Josipas Iličičius [3-4]

Trečiadienio vakarą tarpusavyje žais „Liverpool“ – Madrido „Atletico“ ir Paryžiaus „Saint Germain“ – Dortmundo „Borussia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)