Be traumuotų Harry Kane‘o, Heung-Min Sono ir Moussa Sissoko rungtyniaujanti „Tottenham“ ekipa po pirmosios dvikovos su Vokietijos klubu išgyveno sudėtingą laiką. Jose Mourinho treniruojama ekipa iškrito iš „FA“ taurės ir patyrė tris pralaimėjimus „Premier“ lygoje.

Iš rikiuotės iškritę du pagrindiniai puolėjai J. Mourinho ginklų arsenalą ištuštino – portugalas nesėkminguose „Premier“ lygos mačuose bandė kliautis penkiais gynėjais, tačiau visuose mačuose praleido įvarčius.

Tragiška serija atvertė naują lapą J. Mourinho karjeroje – portugalas pirmą kartą pralaimėjo keturis mačus iš eilės ir tik Dele Alli smūgis praėjusio savaitgalio rungtynėse su „Burnley“ (1:1) sustabdė nesėkmių seriją.

Vis tik po mačo portugalas nebuvo patenkintas – viešai kritikavo naujoko Tanguy Ndombele žaidimą.
„Pirmame kėlinyje mes neturėjome saugų linijos. Negaliu nuslėpti fakto, jog jis turėjo užtektinai laiko žaisti kitame lygyje. Žaidėjas su tokiu potencialu turi duoti daugiau“, – apie prancūzą kalbėjo J. Mourinho.

Sugrįžti į pergalių kelią anglai bandys antradienį Vokietijoje, kur jų lauks taip pat tempą sulėtinusi Leipcigo „RB“ ekipa. Ilgą laiką „Bundesligoje“ pirma žengusi ekipa per pastarąsias šešerias rungtynes iškovojo tik tris pergales ir tris kartus fiksavo lygiąsias.

Pirmajame tarpusavio mače „Tottenham“ puolimą surakinusi vokiečių ekipa namuose šį sezoną pralaimėjo tik du kartus. Nors klubas taip pat turi problemų su traumomis, puolimo lyderiai yra sveiki ir kaip niekad grėsmingi – vokietis Timo Werneris šį sezoną jau pasižymėjo 27 kartus ir atliko 11 rez. perdavimų.

Dvikovoje aštuntfinalyje ekipai tikrai nepadės vieni kertinių gynėjų Willis Orbanas ir Ibrahima Konate, tačiau ir be jų yra, kam žaisti – įspūdingą sudėties gylį turintis Leipcigo klubas traumų padarinių šį sezoną nejaučia.

„Liverpool“ situacija irgi sudėtinga


Mohamedas Salah

Taip pat šį sezoną traumomis nesiskundžia ir Čempionų lygos titulą ginanti „Liverpool“ ekipa, tačiau pastarasis mėnuo ekipai buvo išskirtinai nesėkmingas. Per pastarąsias penkerias rungtynes Jurgeno Kloppo auklėtiniai pralaimėjo tris susitikimus, įskaitant ir Čempionų lygos aštuntfinalio pirmąją dvikovą su Madrido „Atletico“.

Ispanijoje 1:0 šeimininkų naudai pasibaigusi akistata įžiebė viltį prieš dvikovą nurašytiems Diego Simeone auklėtiniams.

Pralaimėjimu blogos naujienos „Liverpool“ ekipai nesibaigė – iš rikiuotės po pirmosios akistatos iškrito pagrindinis vartininkas Alissonas, kuris mačą su „Atletico“ praleis. Į jo vietą stos šį sezoną turnyre dukart žaidęs Adrianas. Per du mačus net penkis įvarčius praleidęs ispanas prieš trečiadienio dvikovą „Anfield“ stadione išlieka ramus.

„Manau, kad žinome „Atletico“ žaidimo stilių. Turime pasiruošti bandyti kontroliuoti kamuolį, būti kantrūs ir demonstruoti greitą tempą, kadangi varžovai tikrai gins rezultatą“, - teigė Adrianas.
Minimalią persvarą prieš antrąją akistatą turintis „Atletico“ turi iš ko pasimokyti – praėjusį sezoną po nesėkmės pusfinalio pirmajame mače su „Barcelona“, namie „Liverpool“ atsitiesė įspūdingu stiliumi.

Vis tik prie šoninės linijos nelaimėlio Ernesto Valverde nebus. Gynybos šalininkas D. Simeone Madrido ekipai neleis užmigti ir padrikai išsidėstyti standartinėje situacijoje, tad lengvų progų J. Kloppo kariauna neturėtų tikėtis.

21 įvartį Ispanijoje šį sezoną praleidusi „Atletico“ pagal šį rodiklį nusileidžia tik kaimynams „Real“ (19). Prieš sezoną naują gynybos ketvertą iš Renano Lodi, Felipe, Stefano Savičiaus ir Kierano Trippier sulipdęs D. Simeone gynyboje toks pat stabilus.

Trūkstama detalė išgelbės?


Stabilumo gynyboje trečiadienį taip pat sieks ir Dortmundo „Borussia“, kuri Paryžiuje sieks atlaikyti „Saint-Germain“ atakas. Pirmąjį tarpusavio mačą 2:1 laimėjusi Vokietijos ekipa Prancūzijoje sieks sustabdyti komandą, kuri namuose šį sezoną neįmušė vos viename mače.

Vienintelį kartą PSG sustabdė „Reims“ klubas, 2:0 nugalėjęs svečiuose dar rugsėjo mėnesį.
Pastaraisiais metais anksti Čempionų lygoje iš kovos krentantis Paryžiaus klubas šį kartą pasiteisinti nebegalės – kertines dvikovas Europoje dėl traumų praleisdavęs Neymaras šį kartą yra sveikas ir sieks padėti PSG žengti toliau.

Pagrindinis brazilo priviliojimo į Prancūziją tikslas ir buvo šlovė Europoje. Planui neišdegus dar kartą, ko gero, permainos būtų jau čia pat.

Pralaimėjęs pirmą mačą Dortmunde, PSG vietiniame fronte atsitiesė per trejas rungtynes įmušdamas 13 įvarčių ir iškovodamas tris pergales. Praėjusį savaitgalį ekipai neplanuotą išeiginę suteikė Prancūzijoje įsismarkavęs koronavirusas – mačas su „Strasbourg“ buvo atidėtas.

Savo ruožtu „Borussia“, per pertrauką Europoje, taip pat šventė tris pergales Vokietijoje iš tiek pat galimų ir neleido turnyrinėje lentelėje atsikvėpti pirmaujančiam Miuncheno „Bayern“ klubui.
Stabilumo gynyboje šį sezoną stingančiai ekipai pastarosios savaitės turėjo įpūsti pasitikėjimo – per tris mačus praleistas vos vienas įvartis.

Erlingas Halandas

Sausio mėnesio pirkiniai sezono pradžioje strigusiai „Borussiai“ buvo šviežio oro gūsis – Erlingas Halandas ir Emre Canas pasiteisino jau pirmosiomis savaitėmis. Pastarojo kontraktas vos po 18 dienų buvo išpirktas – nuomos pagrindais sausį į Dortmundą atvykęs E. Canas jau paliko Turino „Juventus“ ekipą neribotam laikui.

Be abejo, apie E. Halandą jau išgirdo visa Europa. Jo startas Dortmunde jau tapo galvos skausmu varžovams – 12 įvarčių per 10 rungtynių.

Visi klausimai atsakyti?


Jei trečiadienio vakarą dažno futbolo aistruolio lauks dilema, kurį spektaklį stebėti, tai antradieniui Bergamo „Atalanta“ pasirūpino, jog variantų liktų mažiau.

Gian Piero Gasperini auklėtiniai pirmose aštuntfinalio rungtynėse namie 4:1 nušlavė „Valencia“ klubą ir privėrė ispanams duris kito etapo link.

Po pirmosios aštuntfinalio akistatos Bergamo ekipa žaidimo praktikos turėjo nedaug – Italijoje kritinę ribą pasiekęs koronavirusas lėmė, jog „Serie A“ nukėlė du „Atalanta“ mačus. Ekipa sužaidė vos vienerias rungtynes su „Lecce“ išvykoje - laimėjo net 7:2.

Poziciją pirmame ketverte Italijoje sustiprinusi „Atalanta“ visuose frontuose nepralaimi jau nuo sausio 25-osios. Pirmą istorijoje Čempionų lygos kampaniją trimis pralaimėjimais grupėje pradėję italai transformavo sezoną ir nuo ketvirtfinalio G. Gasperini ekipą skiria vos 90 minučių.

Bergamo "Atalanta"

Be abejo, „Valencia“ bandys „Mestalla“ stadione atsigriebti, tačiau ne savų fanų akivaizdoje. Ispanijos neaplenkęs koronavirusas fanams užvėrė namų arenos duris, tad garsaus užnugario Alberto Celadeso auklėtiniai neturės.

Nieko gero ekipai nežada ir pastaruoju metu demonstruojama sportinė forma – vos viena pergalė per septynerias rungtynes ir užimama septinta vieta „La Liga“ pirmenybėse. Vis tik, jei ne klubą nuolat šį sezoną kamuojamos traumos, galbūt kalbėtume apie kitokį rezultatą.

Dvikovoje su „Atalanta“ ekipai tikrai nepadės visam sezonui iškritęs centro gynėjas Ezequielis Garay bei antras rezultatyviausias šio sezono futbolininkas Maxi Gomezas, įmušęs devynis įvarčius bei sugrįšiantis balandį. Visos kortos antradienį bus „Atalanta“ rankose.

Tvarkaraštis

Antradienis, kovo 10 d.

22 val. „Leipzig“ – „Tottenham“, „Valencia“ – „Atalanta“

Trečiadienis, kovo 10 d.

22 val. „Liverpool“ – „Atletico“, PSG – „Borussia“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)