Pirmame kėlinyje šeimininkai ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau geriausią progą pasižymėti susikūrė būtent svečiai iš Gargždų.

17-ąją minutę greitos atakos metu į baudos aikštelę įsiveržė Julius Kasparavičius, kuris pasirinko smūgiuoti, o ne atlikti perdavimą laisvam buvusiam Robertui Vėževičiui – smūgis į tolimąjį vartų kampą buvo netikslus.

Tik 60 min. šeimininkai susikūrė pirmą labai pavojingą progą. Josipas Tadičius smūgiavo stipriai, tačiau „Bangą“ fantastiškai išgelbėjo kamuolį atmušęs Ignas Driomovas. Vis dėlto po 4 minučių J. Tadičius pasiekė savo tikslą, realizuodamas baudinį, kai baudos aikštelėje ranka sužaidė Robertas Vėževičius.

Po mačo „Sūduvos“ strategas Heimo Pfeifenbergeris po rungtynių neslėpė – iki pertraukos jo vadovaujami auklėtiniai nedemonstravo gero žaidimo.

„Buvo svarbu laimėti rungtynes. Pergalė 1:0, bet pirmame kėlinyje nežaidėme gerai, prastai puolėme.

Žaidėme kiek per lėtai, tad antrame kėlinyje pakeitėme kai kuriuos dalykus. Tuomet mūsų žaidimas ženkliai pagerėjo. „Banga“ – gera varžovė, pavojingai kontratakavo. Mums reikėjo sunkiai dirbti, kad laimėtume“, – apie rungtynes kalbėjo H. Pfeifenbergeris.

Paklaustas, kas konkrečiai buvo negerai pirmame kėlinyje, strategas teigė, kad aikštės kraštai buvo per mažai išnaudoti, o žaidžiant viduryje buvo sunku rasti laisvių erdvių.

„Tai baigdavosi „Bangos“ kontratakomis, o vienoje situacijoje mums tiesiog labai pasisekė, „Banga“ galėjo įmušti įvartį“, – varžovus gyrė „Sūduvos“ strategas.

„Bangos“ strategas Tomas Tamošauskas žadėjo, kad jo ekipa ateityje bus dar kietesnis riešutėlis lygos favoritams.

„Kaip ir tikėjomės, mačas buvo sunkus. Juk žaidėme prieš triskart iš eilės čempione tapusią „Sūduvą“, kuri tarpsezoniu pasistiprino solidžiais žaidėjais.

Kalbant apie rezultatą, ar tu gerai, ar blogai žaidei, pralaimėjimas lieka pralaimėjimu. Esu patenkintas vyrais, kurie laikėsi rungtynių plano.

Pirmame kėlinyje turėjome auksinę progą, bet neįmušėme. Vėliau krito kvailokas mūsų įvartis, be to, varžovų atsarginių suolelis stipresnis.

Taip, pritariu, A lygos startas nuteikia optimistiškai. Komandai sakiau, kad reikės priprasti prie naujų greičių, prie kamuolio judėjimo, mąstymo, tam reikės laiko. Manau, per pirmą ratą įsivažiuosime, o antrame būsime dar kietesnis riešutėlis“, – žadėjo T. Tamošauskas.

Rungtynių apžvalga:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)