Pirmasis žengtas žingsnis – pasirašyta sutartis su vyriausiuoju treneriu Mindaugu Čepu, vėliau – su vartininkų treneriu Mindaugu Malinausku bei puolėju Michaelu Thuique. Pastarasis, išvykus Teremui Moffi, buvo svarbiausia opcija tarpsezonyje.

„Žiemos namų darbus kol kas dar vertinti anksti. Kai užsidarys perėjimų langas (kovo 7 dieną), tada ir atsakysiu į šį klausimą“, – intrigavo „Riterių“ direktorius Virmantas Lemežis, paklaustas, kaip vertina komandos pasikeitimus.

„Iš tikro, pasiruošimas praėjo sklandžiai. Labai gerai, kad pavyko išsaugoti didžiąją dalį praėjusio sezono sudėties, o vieninteliu tarpsezonio iššūkiu buvo surasti žaidėją, kuris pakeistų pernai labai sėkmingai žaidusį Teremą Moffi. Galvoju, kad su šiuo iššūkiu sėkmingai susitvarkėme, kai pavyko susitarti su Michaelu. Lietuvoje jis jau įrodė, kokių gabumų yra, todėl neabejoju, kad ir „Riterių“ gretose demonstruos tokio pat aukšto lygio žaidimą“, – sakė V. Lemežis.

– Sakykite, kuo šio tarpsezonio namų darbai skyrėsi nuo ankstesnių metų?

– Skirtumo tarp pasiruošimo prieš metus ir dabar beveik nėra. Galbūt, vienintelis pasikeitimas tas, kad pernai rengėme mini stovyklas Marijampolėje ir Gardine, o šiemet visas pasiruošimas vyko Vilniuje. Nusprendėme, kad geriau treniruotis ten, kur žaisime čempionato rungtynes.

– Per praėjusio sezono uždarymą užsiminėte, kad laikas komandai kilti į viršų. Ar su šiais žaidėjais tai įmanoma?

– Tam, kad įsiterptumėm į kovą su Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgiriu“ reikia, kad visa grandinė veiktų neužsikirsdama. Tiek trenerių teisingi sprendimai, tiek kiekvieno žaidėjo noras tobulėti ir maksimalus atsidavimas, tiek administracijos darbas.

Viskas turi eiti viena linija.

Mes, kaip klubas, to ir siekiame. Norime, kad kiekvienas kasdien būtų geresnis nei vakar. Mes kiekvienais metais siekiame aukščiausių tikslų ir tikime, kad galime ne tik kovoti, bet ir laimėti.

– Ar nepakeitė jūsų tikėjimo kontrolinių rungtynių rezultatai?

– Mes tam ir žaidžiame kontrolines rungtynes, kad galėtumėm daryti klaidas, galėtumėm eksperimentuoti ir tuo pačiu koreguoti savo žaidimą. Kontrolinės rungtynės parodo tik tendencijas, o tos tendencijos tokios, kad mes galime žaisti gerai.

– Užsiminėte ir apie tai, kad dar reikia luktelti iki kovo 7 dienos. Ar tai reiškia, kad sudėtis dar pildysis?

– Sakyčiau, kad dabartinė komanda sukomplektuota 90 procentų. Yra dar kelios pozicijos, kurias norėtumėm sustiprinti tam, kad žaidėjai galėtų dar labiau tarpusavy konkuruoti ir vienas kitą tempti į viršų. Artimiausiu metu sužinosite apie tai.

– Tam, kad komanda pakiltų aukščiau nei trečia vieta, jai reikia aplenkti arba „Sūduvą“, arba „Žalgirį“. Kuris variantas realesnis?

– Neteisinga būtų koncentruotis į tai ir net galvoti apie tai. Mes turime koncentruotis į būsimas rungtynes, todėl mūsų mintys yra kaip nugalėti „Kauno Žalgirį“. O apie „Sūduvą“ ar „Žalgirį“ galvosime tada, kai ateis tam laikas.

„Riteriai“ A lygą pradės kovo 8-ą dieną, namų akistata su „Kauno Žalgiriu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)