Būtent „Sūduva“ iškovojo LFF Supertaurę pastaruosius dvejus metus, tačiau Vilniaus „Žalgiris“ su šešiais titulais ir toliau išlieka tituluočiausiu klubu Lietuvoje. Tiek „Sūduva“, tiek „Žalgiris“ Supertaurės finale yra patyrę tik po vieną pralaimėjimą.

Vilniečiai praėjusiais metais 0:2 nusileido „Sūduvai“, marijampoliečiai vienintelį pralaimėjimą patyrė dar 2007-aisiais, kai 0:1 pralaimėjo FBK Kaunui.

Tai bus vos antras LFF Supertaurės finalas, kuriame kausis „Žalgiris“ ir „Sūduva“.

Pastaroji 2018-aisias nutraukė net penkių iš eilės iškovotų titulų seriją, kurią nuo 2013-ųjų pradėjo „Žalgiris“.

Tiesa, šį kartą finale susitiks gerokai pasikeitusios komandos. Didžiausi pasikeitimai – trenerių postuose. „Žalgirio“ ekipos vyriausiuoju treneriu tapo baltarusis Aliaksejus Baga, kai prie „Sūduvos“ ekipos vairo stojo austras Heimo Pfeifenbergeris.

Žalgiriečiai prieš sezono pradžią spėjo sužaisti šešis kontrolinius mačus iš kurių laimėjo keturis. Viena mačas pasibaigė lygiosiomis, o vienas buvo pralaimėtas. Įdomu tai, kad „Žalgiris“ visus draugiškus mačus žaidė su užsienio komandomis.

Tuo metu „Sūduva“ per septynerias draugiškas rungtynes iškovojo vos dvi pergales, patyrė du pralaimėjimus ir triskart sužaidė lygiosiomis. „Sūduva“ Supertaurės finalą pasitinka po pralaimėjimo Grodno „Neman“ ekipai 0:2.

Tokiu pačiu rezultatai „Neman“ ekipai buvo pralaimėjęs ir „Žalgiris“. Tiesa, kiek anksčiau tą pačią Grodno ekipą „Žalgiris“ buvo įveikęs 2:0. Vilniečiai finalą pasitinka po pergalės 1:0 prieš „Jelgava“ futbolininkus.

Nors panašu, kad „Žalgirio“ pasiruošimas sezonui ėjosi sklandžiau, tačiau lažybininkai favorito LFF Supertaurėje išskirti negali ir abiejų ekipų šansus vertina vienodai.

TOPsport ekspertai tikimybę, kad finale prireiks ir pratęsimo vertina 30 proc.

Rungtynes tiesiogiai nuo 17:45 val. transliuos DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)