24-erių vokietis yra tikras serijinis Londono komandų skriaudikas.

Čempionų lygos grupių etape jis keturis kartus siuntė kamuolį į „Tottenham Hotspur“ vartus, o antradienį dusyk pasižymėjo aštuntfinalyje su „Chelsea“.

Abu įvarčius S. Gnabry pelnė po Roberto Lewandowskio perdavimų, o „Chelsea“ triuškinimą užbaigė pats lenkas – svečiuose 3:0 laimėjęs „Bayern“ atsakomąjį susitikimą pavertė formalumu.

Įdomu, jog S. Gnabry pats puikiai pažįsta Londoną – 2012-2016 metais jis atstovavo kitam didmiesčio klubui „Arsenal“.

„Turiu čia daug draugų. Daugelis jų šįvakar susirinko tribūnose. Atrodo, tarsi jie suteiktų man kažkokios papildomos jėgos“, – pusiau juokais, pusiau rimtai savo įstabų rezultatyvumą Londone komentavo žaidėjas.

Šiame sezone jis yra vienas daugiausiai Anglijos sostinėje pasižymėjusių žaidėjų, skaičiuojant tiek Čempionų, tiek „Premier“ lygas.

13 įvarčių namuose yra pelnęs „Tottenham Hotspur“ atakų lyderis Harry Kane'as, po 10 įmušė Pierre'as-Emerickas Aubameyangas („Arsenal“) ir Son Heung-minas („Tottenham Hotspur“), 7 – Tammy Abrahamas („Chelsea“). O tuomet seka S. Gnabry, sužaidęs Londone vos dvejas rungtynes.

Antradienį vokietis „Chelsea“ vartininką Willy Caballero dukart nuginklavo vos per 3 antro kėlinio minutes. Iki pertraukos žaidimas buvo visiškai lygus, šeimininkai susikūrė ne ką mažiau progų nei svečiai.

„Antrame kėlinyje jie padidino tempą kontratakuodami. Turime pripažinti, „Bayern“ buvo pernelyg stiprus ir nusipelnė pergalės. Neplanuojame pasiduoti, tačiau dabar atsitiesti Miunchene atrodo beveik neįmanoma“, – atviras buvo „aristokratų“ puolėjas Olivier Giroud.

„Mūsų žaidėjams tai buvo skaudi realybės pamoka, turėjusi išblaivinti galvas. Bet niekada negalima anksčiau laiko sakyti, kad durys mums jau užtrenktos“, – baltos vėliavos dar nekėlė „Chelsea“ vairininkas Frankas Lampardas.

Nors dėl S. Gnabry įvarčiais pasibaigusių atakų labiausiai atsakingas „mėlynųjų“ kapitonas Cesaris Azpiliqueta, daugiau kritikos susilaukė kitas ispanas Marcosas Alonso.

Pastarasis 82-ą min. užsidirbo visiškai bereikalingą raudoną kortelę, ranka vožtelėjęs R. Lewandowskiui per veidą. Dėl to M. Alonso turės praleisti kovo 18 d. Bavarijoje laukiantį atsakomąjį mačą.


„Jis nuvylė savo trenerį ir visą komandą. Jam nederėjo taip elgtis“, – gėdino buvęs „Chelsea“ futbolininkas Joe Cole'as.

„Tai buvo nevykęs kerštas dėl prasto rezultato. Patyrusiam žaidėjui taip mosuoti rankomis yra kvaila. Jis buvo išvarytas pelnytai“, – pritarė kitas buvęs žaidėjas Rio Ferdinandas.

„Chelsea“ patirtas pralaimėjimas 0:3 žaidžiant namuose buvo didžiausias Čempionų lygoje per klubo istoriją.

Atsakomosiose rungtynėse dėl dviejų surinktų geltonų kortelių negalės žaisti ir Jorginho.

Tuo metu „Bayern“ gretose dėl traumos aikštę palikęs Kingsley Comanas išvengė rimtesnių problemų. Pranešama, kad prancūzas galės grįžti į rikiuotę jau po penkių dienų.

Kitame antradienio aštuntfinalyje „Napoli“ ir „Barcelona“ sužaidė lygiosiomis 1:1.

Šeimininkus į priekį pirmame kėlinyje išvedė Driesas Mertensas, pakilęs į rezultatyviausių visų laikų klubo žaidėjų sąrašo viršūnę, kuria kol kas dar dalinasi su Mareku Hamšiku. Belgas, kuris antradienį nebaigė mačo dėl traumos ir negalės žaisti maždaug 10 dienų, bei slovakas yra pelnę po 121 įvartį.

Trečias sąraše – legendinis argentinietis Diego Maradona (115 įvarčių), kurio įpėdiniu laikomam Lioneliui Messi Neapolyje pasižymėti nepavyko.

Stropiai gindamiesi italai minimalizavo „Barcelona“ grėsmes puolime, tačiau atsakomojo įvarčio vis dėlto neišvengė. Po pertraukos jį pasiekė Antoine'as Griezmannas.

„Bandėme laimėti, bet pirmame kėlinyje buvo labai sunku rasti erdvių varžovų gynyboje, prasilaužti iki baudos aikštelės. Vis dėlto kuo ilgiau priešininkai vargo gynyboje, tuo daugiau galimybių susikurdavome.

Namuose viskas bus absoliučiai kitaip, susikursime žymiai daugiau laisvų plotų. Prieš savo sirgalius tiesiog privalome laimėti“, – komentavo prancūzas.

„Pirmame kėlinyje „Napoli“ gynėsi labai koncentruotai. Kaskart mus pasitikdavo keturių žaidėjų linija, už kurios rikiavosi antroji iš šešių futbolininkų. Buvo sunku rasti erdvės puolimui“, – antrino Sergio Busquetsas.

Mačo eigą gerai iliustruoja faktas, kad būtent pastarasis atraminis katalonų saugas buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju.

Tačiau su tokiu UEFA įvertinimu sutinka ne visi. Buvusio „Barcelona“ puolėjo iš Prancūzijos Christophe'o Dugarry nuomone, S. Busquetsas pirmiausia atsakingas už lėtą tempą, dėl kurio „Napoli“ pavyko sėkmingai neutralizuoti svečių atakas.

„Mačas buvo bjaurus, o S. Busquetsas... Atrodė, tarsi vietoje jo į aikštę būtų išbėgęs mano tėvas“, – ironizavo Ch. Dugarry.

Itin banguotai šiame sezone žaidžiančios Italijos ekipos stovykloje apmaudos maišėsi su santūriu pasitenkinimu.

„Galėjome laimėti, todėl esame šiek tiek nusivylę“, – pažymėjo puolėjas Lorenzo Insigne, su kuriuo po dvikovos apsikeitė marškinėliais L. Messi.

„Padarėme vieną klaidą, ir jie išlygino rezultatą. Vis dėlto taktiškai pasirodėme kone tobulai. Jeigu realizuosime savo progas antrajame mače, žengsime į kitą etapą. Nusipirksime šalmų ir šarvų, kausimės“, – ryžtingai nusiteikęs komandos strategas Gennaro Gattuso.

„Barcelona“ futbolininkų prieš lemiamas rungtynes namuose dar laukia ne mažiau atsakinga dvikova Ispanijos čempionate. Sekmadienį „La Liga“ lyderiai išvykoje susitiks su artimiausiu persekiotoju Madrido „Real“.

Principinį mačą veikiausiai praleis gynėjas Gerardas Pique, kuris pačioje akistatos Neapolyje pabaigoje susižeidė koją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)