Du tikslūs norvego smūgiai antradienį vakare leido „Borussia“ ekipai po pirmųjų Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynių pirmauti 2:1 prieš „Paris Saint Germain“ ekipą.

Jo įvarčiai jau dabar koreguoja Čempionų lygos rekordų įrašus. Norvegas tapo jauniausiu 10-ies įvarčių žymą pasiekusiu žaidėju Čempionų lygos istorijoje.

Tuo 19-os negalėjo pasigirti nei Cristiano Ronaldo, nei Lionelis Messi.

Jaučiu, kad galėjau pasirodyti kur kas geriau. Aš turiu žaisti geriau šiame lygyje, turiu sunkiai dirbti, kad tą pasiekčiau.
Erlingas Brautas Haalandas

Maža to, puolėjas Čempionų lygoje pelnė daugiau įvarčių, nei visa „Barcelona“ šiame sezone. Be to, jis pirmasis BVB klubo istorijoje, sugebėjęs pasižymėti savo pirmosiose „Bundesliga“, taurės ir Čempionų lygos rungtynėse.

Tačiau Haalandas, kuris Čempionų lygoje pagal pelnomus įvarčius konkuruoja su Miuncheno „Bayern“ snaiperiu Robertu Lewandowskiu, savo dabartinių pasiekimų nesureikšmina.

„Džiaugiuosi, kad esu pripažintas geriausiu rungtynių žaidėju, bet jaučiu, kad galėjau pasirodyti kur kas geriau. Aš turiu žaisti geriau šiame lygyje, turiu sunkiai dirbti, kad tą pasiekčiau“, – po mačo kalbėjo BVB norvegas.

„Šis rezultatas yra gana pavojingas, PSG yra labai talentinga komanda, kuri namuose gali panaikinti mūsų pranašumą“, – kalbėjo Haalandas.

„Jis tikras snaiperis, jam tik 19 metų, bet tai neeilinis talentas. Jis turi pakankamai erdvės tobulėjimui ir Erlingas yra teisingame kelyje, kad taptų išties puikiu žaidėju“, – komandos draugą gyrė saugas Axelis Witselis.

Nuo sausio mėnesio pradžios, kuomet jaunuolis prisijungė prie BVB, norvegas pelnė 11 įvarčių vos per 450 minučių, arba po įvartį kas 41 minutę.

Tik 11 žaidėjų „Bundesliga“ čempionate pelnė daugiau įvarčių, nei Haalandas, nors jis žaidė tik 5 susitikimuose.

Anglijoje, Lydso mieste gimęs Haalandas yra buvusio „Leeds United“ ir „Manchester City“ Alf-Inge Haalando sūnus, kuris praėjusių metų pabaigoje buvo siejamas su „Man United“ ir „Juventus“ klubais, tačiau galiausiai iš Salcburgo „Red Bull“ persikėlė į Dortmundą bei raitė parašą ant 20 milijonų eurų vertės kontrakto.

Prieš persikeliant į Dortmundą, Haalandas, dėvėdamas „Red Bull“ marškinėlius Čempionų lygos grupių etape pelnė 8 įvarčius. Anksčiau jis nebūtų galėjęs per sezoną Čempionų lygoje atstovauti dviem klubams, tačiau pernai UEFA pakeitė šią taisyklę. Tad jau jokio skirtumo, kam norvegas mušė įvarčius pirmoje sezono pusėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)