Tiesa, Mančesterio klubas iš karto pranešė šį „nuviliantį, bet lauktą“ sprendimą skųsiantis Tarptautiniam sporto arbitražo teismui (CAS).

UEFA sankcijos skirtos dėl manipuliavimo finansiniais duomenimis teikiant ataskaitas 2012-2016 metais ir nepakankamo bendradarbiavimo tiriant šią bylą.

Tyrimas buvo pradėtas 2018 metais pasirodžius informacijai, jog „Manchester City“ klaidino UEFA nurodydamas savo finansavimo šaltinius ir pajamas bei išlaidas.

Klubas nuo 2008 metų priklauso Abu Dabio (Jungtiniai Arabų Emyratai) kompanijai, valdomai šeicho Mansouro.

Primename, kad UEFA finansinės drausmės taisyklės riboja priklausomybę nuo vieno finansinio šaltinio ir reikalauja subalansuoti klubų biudžetus.

Antrą vietą Anglijos „Premier“ lygoje šiuo metu užimantys Josepo Guardiolos auklėtiniai vasario 26 d. pradės kovą su Madrido „Real“ (Ispanija) UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)