Pirmadienį vyksiantis mačas bus itin svarbus abiem klubams. Jie kaunasi dėl vietos pirmajame ketverte, kuris garantuoja vietą kito sezono UEFA Čempionų lygoje.

Šiuo metu geresnių galimybių pasiekti šį tikslą turi „Chelsea“. Londono komanda, po 25 dvikovų turinti 41 tašką, užima 4-ąją vietą. Mančesterio ekipa turi 6 taškais mažiau ir rikiuojasi 8-ta.

Abu garsūs Anglijos klubai pastaruoju metu išgyvena krizę, ypač tai pasakytina apie „United“. Ir „raudonieji velniai“, ir „aristokratai“ nepatyrė pergalės skonio trejose „Premier“ lygos rungtynėse iš eilės. Jose Mančesterio komanda patyrė du pralaimėjimus ir kartą sužaidė lygiosiomis. Tose dvikovose „United“ nepelnė nė vieno įvarčio.

Londono futbolininkai per pastaruosius tris turus vienąsyk suklupo, o du mačus baigė taikiai.

Pirmojo rato mače Mančesteryje 4:0 triumavo šeimininkai. Paskutiniu metu jie dažnai palaužia „aristokratus“. Per pastarąsias penkerias tarpusavio rungtynes („Premier“ lygoje ir Lygos taurės varžybose) „United“ nugalėjo trejose, o dvejose užfiksuotos lygiosios.

Tiesa, per visą lygos tarpusavio akistatų istoriją vis dar nedidelę persvarą turi „Chelsea“ futbolininkai. Jie „raudonuosius velnius“ įveikė 18 kartų, 16 sykių turėjo pripažinti jų pranašumą, 21 mačas baigėsi taikiai. Londono komanda savo aikštėje „Premier“ lygoje iš paskutinių 17-os tarpusavio mūšių su „Manchester United“ pralaimėjo tik vieną.

Čempionato lyderis „Liverpool“ šeštadienį svečiuose egzaminuos autsaiderį „Norwich City“. Jau beveik niekas neabejoja, kad Liverpulio ekipa taps šalies čempone. Ji šiose Anglijos pirmenybėse nepatyrė nė vienos nėsėkmės ir kartą sužaidė lygiosiomis.

Jurgeno Kloppo auklėtiniai sukaupė jau 73 taškus. Noridžo klubas sukrapštė vos 18. Iš paskutinių dvylikos „Premier“ lygos dvikovų „Norwich City“ laimėjo tik vieną. Pirmajame rate „Liverpool“ namie sudorojo oponentus 4:1.

Eilinis „Premier“ lygos turas prasidės jau penktadienį. Iš viso nuo penktadienio iki pirmadienio bus transliuojamos šešerios rungtynės. Jas rodys vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“ ir „TV3 Sport“ kanalas.

Transliacijų tvarkaraštis:

Vasario 14 d.

21.50 val. „Wolverhampton“ – „Leicester City“;

Vasario 15 d.

14.20 val. „Southampton“ - „Burnley“,

19.20 val. „Norwich City“ - „Liverpool“;

Vasario 16 d.

15.50 val. „Aston Villa“ - „Tottenham Hotspur“,

18.20 val. „Arsenal“ - „Newcastle United“;

Vasario 17 d.

21.50 val. „Chelsea“ - „Manchester United“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)