Nurodoma, kad Rusijai kelias į pasaulio čempionatą bus užkirstas dėl dalyvavimo dopingo skandale ir diskvalifikacijos, kurią šiai šaliai skyrė Tarptautinė antidopingo agentūra (WADA).

Tiesa, kad Rusija įgytų teisę varžytis šiame turnyre, jei apskritai dar reikėtų įveikti atranką, kuri prasidės kitų metų kovą.

Kiek anksčiau buvo skelbta, kad Rusija galės dalyvauti šioje atrankoje, o jeigu kvalifikuosis į pagrindinį turnyrą, jame galės varžytis kitu pavadinimu.

Kol kas ši informacija nėra oficialiai patvirtinta, o Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) atsakymas į naujausius Rusijos žiniasklaidos klausimus šia tema buvo lakoniškas.

„Mes neturime jokių atnaujinimų po 2019-ųjų gruodžio pranešimo, kuriame informavome, kad FIFA kontaktuoja su WADA dėl sankcijų taikymo futbole klausimo“, – Championat.ru žurnalistui situaciją komentavo FIFA spaudos tarnyba.

Primename, kad gruodžio 9-ąją WADA vykdomasis komitetas pritarė savo Atitikties vertinimo komiteto rekomendacijai ketveriems metams suspenduoti Rusiją dėl kaltinimų Maskvai suklastojus laboratorijos dopingo duomenis, anksčiau perduotus tyrėjams.

Dėl tokios griežtos bausmės rusų sportininkams iškyla grėsmė praleisti ir šių metų Tokijo olimpines žaidynes ir 2022 metų Pekino žiemos olimpines žaidynes.

2016 metais nepriklausomo tyrėjo Richardo McLareno paskelbtoje ataskaitoje rašoma, kad 2011–2015 metų laikotarpiu daugiau nei 1 000 rusų atletų, atstovaujančių įvairioms sporto šakoms, dalyvavo šioje dopingo programoje.

Pateikti visus Maskvos laboratorijos duomenis buvo vienas pagrindinių reikalavimų, iškeltų Rusijai, kai 2018 metų rugsėjį jai galiojusi ankstesnį suspendavimą kontroversišku sprendimu panaikino WADA. Vėliau paaiškėjo, kad duomenys buvo suklastoti. Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA) anksčiau buvo suspenduota beveik trejiems metams pasirodžius įrodymams, kad Rusijoje buvo vykdoma plataus masto valstybės remiama dopingo programa.

Rusija šį WADA sprendimą apskundė tarptautiniam sporto arbitražo teismui (CAS).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)