Šeimininkai po Floriano Niederlechnerio (34') ir Marco Richterio (46') įvarčių netikėtai pirmavo 2:0.

„Borussia“ situaciją koregavo Julianas Brandtas, 49 min. sušvelninęs rezultatą (2:1). F. Niederlechneris 55 min. pelnė savo antrą įvartį (3:1) ir svečius įstūmė į sudėtingą situaciją.

Čia reikalus ėmė tvarkyti vos prieš tris savaites Dortmundo klubą papildęs norvegas Erlingas Haalandas. 56 min. lenką Lukaszą Piszczeką pakeitusiam norvegui prireikė vos trijų minučių: puolėjas jau 59 min. džiaugėsi pirmuoju įvarčiu, o 61 min. rezultatą išlygino Jadonas Sancho (3:3).

Dramatišką pergalę svečiams įtvirtino tas pats naujokas, pasižymėjęs 76 ir 79 minutėmis.

Norvegas dėl savo žaidimo stiliaus yra lyginamas su Zlatanu Ibrahimovičiumi. Puolėjas pasižymi puikia uosle įvarčiams – tik šiame sezone persikėlęs į „Red Bull“ iš Norvegijos „Molde“, puolėjas per 22 mačus pelnė net 28 įvarčius. Vokietijoje jam taip pat neprireikė daug laiko norint atidaryti savo įvarčių sąskaitą vilkint vienų iš „Bundesliga“ flagmanų marškinėlius.

Po įspūdingo trilerio „Borussia“ su 33 taškais lieka arti pirmojo trejeto. „Augsburg“ su 23 taškais lieka 11-oje vietoje.

Kiti rezultatai

„Kioln“ 3 – 1 „Wolfsburg“

„Mainz“ – 1 – 2 „Freiburg“

Diuseldorfo „Fortuna“ 0 – 1 Bremeno „Werder“

„Hoffenheim“ 1 – 2 „Frankfurto „Eintracht“

„Leipzig“ 3 – 1 Berlyno „Union“

Sausio 17 d.

„Schalke 04“ 2 – 0 Menchengladbacho „Borussia“


Šį sezoną Austrijoje suspindėjęs devyniolikmetis E. Haalandas prieš Naujuosius metus iš Zalcburgo „Red Bull“ persikėlė į Dortmundo „Borussia“.

Norvegijos futbolo ateitimi laikomo E. Haalando paslaugomis aktyviai domėjosi ir tokie klubai kaip „Manchester United“ ar Turino „Juventus“, tačiau atletas pasirinko Vokietiją.

Oficialiai paskelbta, jog talentingas puolėjas pasirašė sutartį iki 2024-ųjų. Jo perėjimas Dortmundo komandai kainuos apie 22 mln. eurų. Norvegas uždirbs apie 150 tūkst. eurų per savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)