Su strategu iš Austrijos sudaryta vienerių metų sutartis, tačiau anot klubo prezidento Vidmanto Murausko, jei rezultatai tenkins, nebūtų jokių kliūčių pratęsti sutartį ilgesniam laikotarpiui.

„Heimo nėra čempionas, vadovavo Austrijos vidutiniokams, tačiau turi kitą mums aktualią savybę. Jo rezultatai žaidžiant prieš pajėgiausias Austrijos komandas buvo geri, jis gebėjo su grandais sužaisti sėkmingai. Tai mums naudinga besivaržant Europoje.

Favoritais esame laikomi tik kovose su San Marino atstovais. Kitose akistatose geriausiu atveju laikomi lygiaverčiais varžovais, o dažniausiai esame tie, kurie kovoja prieš sąlyginai stipresnį klubą.

Tas gebėjimas sėkmingai kovoti prieš pajėgų priešininką Europoje mums yra svarbus“, – savo motyvus pasirenkant strategą kalbėjo V. Murauskas.

Man tai didelis šansas dirbti klube, kuris trejus metus iš eilės yra čempionas. Čia viskas man patinka.
Heimo Pfeifenberger

Klubo tikslai nesikeičia – čempioniška kryptis vietiniame fronte bei kuo sėkmingiau pasirodyti Europoje.

„Tarptautinėse kovose ne viskas nuo komandos ir trenerio priklauso. Čia nemažą vaidmenį atlieka burtai.

Pernai mums jie buvo palankūs. Taip, galime sakyti, kad pirmame etape buvo ir geresnių variantų, nei „Crvena Zvezda“, tačiau lemiamame Europos lygos atkrintamajame etape silpnesnių už vengrus nebuvo. Šansą turėjome, bet nepavyko“, – praėjusius metus prisiminė V. Murauskas.

Paaiškėjus, kad V. Čeburinas negalės tęsti darbus Marijampolėje, daug variantų „Sūduva“ neturėjo.

„Heimo buvo laisvas, gavome rekomendacijas apie strategą, jis anksčiau yra dirbęs su Danieliu Offenbacheriu, Mihretu Topčagičiumi. Sausio 2-ąją pasiūlėme jam treniruoti „Sūduvą“. H. Pfeifenbergeris kelias dienas svarstė pasiūlymą ir sukaukėme teigiamo atsakymo“, – kalbėjo V. Murauskas.

Naujasis „Sūduvos“ treneris į Lietuvą atvyko prieš tris dienas, pirmadienį spėjo susipažinti su žaidėjais, o antradienį vakare ves pirmąją treniruotę.

„Man tai didelis šansas dirbti klube, kuris trejus metus iš eilės yra čempionas. Čia viskas man patinka, atvykau prieš tris dienas, vakar buvo pirmas susitikimas su žaidėjais, šiandien – pirmoji treniruotė.

Prieš tai čia sėkmingai dirbo strategas, kuris su „Sūduva“ iškovojo tris čempionų titulus. Dabar šioje vietoje esu čia, sunkiai dirbsiu su komanda, kad vėl iškovotume titulą Lietuvoje bei sėkmingai kovotume Europoje“, – kalbėjo H. Pfeifenbergeris.

Tikėtina, kad iš esmės „Sūduvos“ žaidimo braižas nesikeis.

„Galbūt remsimės sena sistema, kalbant apie mano mėgstamiausią taktiką, ji – 1-4-4-2, bet viskas priklauso nuo situacijos“, – teigė strategas.

53 metų specialistas visą karjerą dirbo Austrijoje, Bundeslygoje 2012-2018 metais vadovavo „Wiener Neustadt“ ir „Wolfsberger AC“ komandoms. Taip pat jis 2006-2010 m. treniravo „Grodig“ ir Zalcburgo „Red Bull“ jaunimo komandą, kurios tuo metu rungtyniavo Austrijos II ir III lygose. Be to, H. Pfeifenbergeris dirbo vyriausiojo trenerio asistentu įvairiose Austrijos jaunimo rinktinėse.

„Sūduva“ kol kas aktyviai dar ieško keturių žaidėjų: dviejų krašto gynėjų, saugo ir puolėjo, be to, yra klaustukų dėl Ovidijaus Verbicko bei Grato Sirgėdo.

Šiuo metu komandos sudėtyje yra šie žaidėjai: vartininkai Ivanas Kardumas, Ignas Plūkas, Vilius Stebrys, gynėjai – Andro Švrljuga, Algis Jankauskas, Semiras Kerla, Aleksandras Živanovičius, Ivanas Hladikas, Vaidas Slavickas, Povilas Leimonas, saugai – Renanas Oliveira, Domagojus Pušičius, Giedrius Matulevičius, Eligijus Jankauskas, puolėjai – Mihretas Topčagičius, Josipas Tadičius, taip pat komandoje keturi jauni žaidėjai – Karolis Skamarakas („Sūduva B“), Arnas Paura („Jonava“), Saulius Vikertas („Vilnius“), Ernestas Burdzilauskas (Panevėžio FA).

Peržiūroje dalyvaus 2002 metų gimimo Modestas Vainikaitis ir Karolis Mantinis iš Šiaulių.

Arena turi naują vardą, klubas – generalinį rėmėją

Spaudos konferencijoje klubas pristatė naują rėmėją, juo tapo „Hikvision“ – didžiausi pasaulyje vaizdo stebėjimo sprendimų kūrėjai bei įrangos gamintojai.

Būtent taip dabar vadinsis Marijampolės „Sūduvos“ namų arena.

Anot V. Murausko, naujojo rėmėjo indėlis į 1,2-1,3 mln. eurų siekiantį biudžetą yra „pakankamai solidus“, tačiau konkrečių sumų klubo prezidentas neįvardino.

„Atidavėme ne tik arenos vardą, bet ir pagrindinę poziciją ant marškinėlių, manau, tai yra pakankamai daug. Tačiau negaliu konkrečių skaičių įvardinti, nes tiesiog neaptarėme tokio dalyko su rėmėjais“, – paaiškino klubo vadovas.

„Sūduva“ sausio 13-30 dienomis treniruosis Marijampolėje, sužais trejas draugiškas rungtynes (01 19 d. Su „Kauno Žalgiriu“, 01 23 d. su Rygos „Metta“, 01 26 d. Su Valdo Dambrausko vadovaujama RFS ekipa).

Vasario 1-14 dienomis „Sūduva“ treniruosis Kipre, kur numatyti dar trys kontroliniais susitikimai su „Ufa“ (Rusija), Česke Budejovicų „Dynamo“ (Čekija) ir Jerevano „Urartu“ (Armėnija).

Prieš sezono startą vasario 25 dieną numatytos paskutinės draugiškos rungtynės, kurių varžovas bus paskelbtas vėliau.

Klubo naujojo sezono pristatymas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)