Tokiuose klubuose kaip „Brescia“, Genujos „Sampdoria“, Romos „Lazio“ (visi – Italija), „Sevilla“, „Valencia“ (abu – Ispanija) praeityje žaidęs Panevėžio „Ekrano“ mokyklos auklėtinis trenerio pareigose debiutavo Italijoje, kurioje vis dar gyvena.

Kaip ir ilgametis bendražygis rinktinėje, Šveicarijoje įsikūręs dabartinis LFF prezidentas Tomas Danilevičius, M. Stankevičius žada dažnai keliauti tarp dviejų valstybių.

„Žinome, koks yra Lietuvos futbolo lygis, kur einame ir ką norime nuveikti. Nesu magas su burtų lazdele ir žiemos nepaversiu vasara. Reikia būti teisingiems galvojant apie laiką, kurio prireiks norint kažką pasiekti. Bet noriu suteikti perspektyvą ir pasitikėjimo jaunimui, kad jis augtų ir nebijotų siekti savo tikslų. Stengsiuosi, kad Lietuvos futbolo vaizdas pasikeistų į geresnę pusę“, – kalbėjo naujasis 17-mečių rinktinės vairininkas.

Anksčiau ne kartą kritikavęs LFF dėl prastų rezultatų, dabar, pats susisaistęs sutartimi su federacija, M. Stankevičius tikina matantis pozityvių permainų.

„Žmonės, kurie dirbo federacijoje tada, kai dar pats žaidžiau rinktinėje, sugriovė viską, ką turėjome. Už tai vis dar mokame kainą. Šiandien nusiritome labai žemai, bet stenkimės verčiau nerodyti vieni į kitus pirštais, pradėkime keistis nuo savęs. Federacija dabar atvira, matome visus popierius, skaičius, vadinasi, pasitikėjimas futbolu auga. Noriu prie to prisidėti“, – dėstė dukart geriausiu šalies futbolininku išrinktas buvęs gynėjas, rinktinėje sužaidęs per 60 rungtynių.

2018 metų rudenį jis baigė futbolininko karjerą „Crema“ klube, rungtyniaujančiame ketvirtoje pagal pajėgumą nacionalinėje lygoje, ir tapo jo vairininku.

„Į tą komandą atvykau dar kaip žaidėjas, bet po dviejų mėnesių nuspręsta pakeisti trenerį. Klubo prezidentas paklausė, ar nenorėčiau darbo imtis aš.

Manęs daug kas klausia, kas teikia daugiau malonumo: treniravimas ar žaidimas. Tiesa ta, kad futbolas yra tik žaidžiamas, o treniruojant malonumo tikėtis neverta. Tačiau tuo metu aš supratau, kad atėjo laikas perteikti informaciją augantiems žaidėjams.

Dirbau iškart su abiem klubo komandomis – pagrindine ir jaunimo. Mano vienas didžiausių pasiekimų buvo tai, kad šeši jauni žaidėjai debiutavo pirmoje komandoje. Jaunimą išleisti į aikštę nėra sunku – sunku padaryti tai taip, kad išėję jaunuoliai „nesudegtų“. Džiaugiuosi, kad taip nenutiko“, – pasakojo M. Stankevičius.

Marius Stankevičius

Praėjusios vasaros pabaigoje jis viena koja grįžo į tėvynę, tapdamas „Kauno Žalgirio“ konsultantu.

Pasibaigus sezonui laikinosios sostinės klube kaip tik keitėsi vyriausiasis treneris: iš Mindaugo Čepo ekipos vairą perėmė Rokas Garastas.

DELFI paklaustas, ar nenorėjo trenerio karjeros pratęsti Kaune, M. Stankevičius teigė kol kas to negalintis padaryti, nes dar neturi UEFA „Pro“ licencijos, privalomos A lygos klubų strategams.

Tačiau specialistas neatmetė galimybės treniruoti klubą Lietuvoje ateityje ir teigė rimtai vertinantis naują savo amplua.

„Šiame darbe turiu ambicijų, kas be ko. Bet viskas pasiekiama žingsnis po žingsnio. Pirmas prioritetas – įdiegti futbolą į mūsų visuomenę. Deja, šiandien mes tik gainiojame kamuolį, o ne žaidžiame futbolą“, – žodžių į vatą nevyniojo M. Stankevičius.

17-mečių rinktinės vyriausiojo trenerio pareigose jis pakeis Audrių Statkevičių, kurio sutartis turėjo galioti iki šių metų pabaigos, bet, pasak LFF generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus, buvo nutraukta dėl netenkinusių rezultatų.

Posto taip pat neteko 15-mečių nacionalinės komandos treneris Darius Žindulis. Jo įpėdinį E. Stankevičius žadėjo pristatyti kitą mėnesį, derybos esą taip pat vedamos su „žymiu praeities futbolininku“.

Naujokų esą gali būti ir suagusiųjų rinktinės trenerių štabe, kuriame šiuo metu V. Urbono asistentais patvirtinti M. Stankevičius ir Andrius Skerla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)