„Iš praėjusio sezono dėl visiems žinomų priežasčių neturėjome Justino Januševskio, taip pat – Belgijoje vis dar bandančio įsitvirtinti Teremo Moffi, po savaitės į Lietuvą sugrįžtančio Lajo Traore ir mokslus besitvarkančių Aleksandro Levšino ir Roko Filipavičiaus. Kalbant apie naują vyriausiąjį trenerį, tai jis turėtų atvykti rytoj“, – klubo svetainei sakė direktorius Virmantas Lemežis, neatskleidęs, ar naujasis strategas bus iš Lietuvos, ar iš užsienio.

Artimiausiu metu prie treniruočių proceso prisijungs keli legionieriai, kurie turėtų sustiprinti komandos sudėtį.

„Jums tie vardai nieko nesakys, kaip ir prieš atvykstant į Lietuvą nieko nesakė Davido Aršakiano, Oscaro ar Teremo Moffi vardai. Tačiau taip, mes esame nusižiūrėję kelis žaidėjus, kurie galėtų tapti „Riterių“ lyderiais. Ar taps? Nenoriu spekuliuoti – pagyvensim, pamatysim“, – pasakojo V.Lemežis.

Pirmoji treniruotė buvo surengta „Sportimos“ manieže. Pirmosios treniruotės metu, iškart po apšilimo, žaidėjai buvo suskirstyti į tris komandas.

„Nenorime nuo pirmos treniruotės žaidėjų išvarginti. Pirmoji savaitė įvadinė, bus testai, o tada prasidės rimtesnis darbas“, – sakė V.Lemežis.

„Galiu pasidžiaugti, kad po praėjusio sezono neužbaigiau karjeros. Šiandien darkart įsitikinau, kad esu kupinas jėgų, kupinas noro, todėl dabar svarbiausia iki sezono pradžios pasiruošti taip, kad sezono pradžioje skaičiuotumėm ne prarastus, o iškovotus taškus. Žinote, mane kaip kapitoną labai džiugina, su kokia energija komanda šiandien susirinko į treniruotę. Tai nuteikia labai optimistiškai“, – sakė Valdemaras Borovskis.

„Kauno Žalgiris“ pasirengimą sezonui pradėjo su atsinaujinusiu trenerių štabu

Vasarą Vilijampolėje išdygusio pripučiamo futbolo maniežo viduje sausio 6 dieną jau aidėjo ir „Kauno Žalgirio“ futbolininkų bei trenerių balsai – susirinkę į treniruotę jie pradėjo ruoštis 2020-ųjų metų sezonui.

Prie nemažos dalies praėjusiame sezone komandoje žaidusių futbolininkų jau prisijungė pirmuoju komandos naujoku tapęs vartininkas Armantas Vitkauskas bei keletas jaunimo komandos futbolininkų. Antradienį prie komandos prisijungs ir klubo legionieriai – Rudinilsonas bei Philipas Otele.

Kol kas daugiausiai pokyčių „Kauno Žalgirio“ komandoje įvyko trenerių štabe. Jau anksčiau komandos vyriausiojo trenerio postą perėmė Rokas Garastas, o jam trenerių štabe talkins nauji žmonės.

R. Garasto asistentu bus Lietuvos futbolo A lygos sirgaliams gerai pažįstamas buvęs futbolininkas Nerijus Mačiulis, komandos fiziniu pasirengimu rūpinsis nacionalinėje Lietuvos futbolo rinktinėje dirbantis ir įvairiose jaunimo rinktinėse dirbęs 26-erių specialistas Šarūnas Bičiušas, o su komandos vartininkais darbuosis praėjusiame sezone „Panevėžio“ komandoje dirbęs Mantas Gintalas.

Šarūnas Bičiušas, Nerijus Mačiulis, Mantas Gintalas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)