Skulptūrai buvo nupjautos kojos, o ši nuvirto ant apsauginės tvoros. Ant skulptūros galvos buvo užvilkti marškinėliai su užrašu „Švedija“, o šalia padėtas plakatas su užrašu „Išneškite šiukšles“.

Gruodį futbolininko skulptūrai buvo nupjauta nosis, o lapkritį įvykusio vandalų išpuolio metu statula buvo apipilta dažais bei padegta. Ant rankos buvo užkabintas unitazo dangtis.

Neabejojama, kad už visus išpuolius yra atsakingi skulptūrą šalia savo stadiono pastačiusio „Malmo“ klubo sirgaliai. Netrukus po statulos atidengimo puolėjas iš fanų numylėtinio tapo jų priešu.

Lapkritį Z. Ibrahimovičius netikėtai įsigijo ketvirtadalį didžiausio „Malmo“ varžovo „Hammarby“ klubo akcijų bei taip iškart prarado gimtosios savo komandos gerbėjų meilę.

Ilgametis Švedijos rinktinės lyderis augo „Malmo“ akademijoje bei gynė pagrindinės ekipos garbę 1999-2001 metais. Vėliau jis žaidė tokiose komandose kaip „Ajax“, „Juventus“, „Inter“, „Barcelona“, PSG ar „Manchester United“.

Šią žiemą 38-erių veteranas iš Los Andželo „Galaxy“ grįžo į „AC Milan“ ekipą, kurioje žaidė prieš dešimtmetį. Švedo debiutas turėtų įvykti kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)